Убийците на страстта – внимавайте с тях!

1187
Убийците на страстта – внимавайте с тях!
Снимка: Istock/Guliver

Експертите са нарекли тези причини "тихите убийци", защото почти не се забелязват преди да стане твърде късно...

Една дългосрочна връзка понякога трудно може да се поддържа. По-голямата част от хората знаят очевидните фактори като липса на доверие или изневяра, които могат да развалят отношенията. Но, има още твърде много причини, заради който може да се разпадне страстта и хармонията между двама души, но тези причинни рядко биха привлекли вниманието, докато "бомбата"не избухне.

Тези фактори са наричат "мълчаливите убийци на страстта", защото са абсолютно незабележими. Едно малко и безвредно нещо, може след време да се превърне в огромен проблем. Ако внимавате повече с тези "убийци", може да успеете да спасите себе си и партньора ви от тази хватка.

Така че, добре е да забележите тези признаци, преди да се озовете пред неприятен финал с вашата половинка.

Ето няколко то фактора, които могат да сложат край на връзката ви, ако не им обърнете никакво внимание.

Подтискане на гнева

Когато двама души са женени или имат дълга връзка в продължение на много години, е възможна появата на състояние, в което по всякакъв начин да искате да угодите на своя партньор, за да не стават караници и скандали. Това обаче води до потискане на гнева, който може да излезе с пълна сила в възможно най-неподходящия момент.

В този случай експертите съветват, да не правите постоянни опити да угодите на половинката си, а да започнете да показвате своята собствена позиция. Това може да доведе до лек спор между двамата, но винаги е по-добре, когато нещата се изясняват навреме, а не да се получава натрупване на недоволство. Намразите ли човека до вас заради това недоволство, това е ясен знак за раздяла.

Не може да се изненадате

По зодии: С кого си пасвате най-много за страстна любов

С наближаването на Свети Валентин няма как да не разгледаме този ъгъл - кои зодии са най-горещи заедно? Сайтът horoscope.com е направил...

Сигурно сте се запитвали някога, кое е това нещо, което прави началото на една връзка толкова романтично и вълнуващо? Всеки елемент на изненада прави отношенията в една връзка по-силни и привлекателни. Тогава страстта е в своя апогей. Всичко върви по мед и масло. Но с течение на времето това чувство изчезва и по този начин двойките губят любопитството си.

За да запазите една страст да бъде постоянно огнена и силна, трябва да правите спонтанни неща. Ето един пример - вземете партньора си със себе си на една разходка и след това на вечеря в подходящо заведение, без той /или тя/ най-малко да очаква. Може да подготвите вечерята в къщи, подходяща музика, а защо не и свещи, и да изчакате вашия любим да се прибере от работа неподозиращ абсолютно нищо.

Приемате ги за даденост

Наистина един от най-честите проблеми, които се срещат в една по-дълготрайна връзка. Започнете ли да приемате своята половинка за даденост без да смятате, че тя заслужава вашето внимание, това може да сложи край на една връзка.

Променете рутината си - това съветват експертите. Вечер, когато се приберете от работа, обърнете повече внимание на своята половинка, разберете как е минал денят при нея, предложете и разходка. Прекарвайки възможно повече време с човека до вас, вие показвате по този начин, че го цените и всяка една минутка заедно е важна за вас.

7 сигурни начина да разпалим страстите отново!

Всяка връзка има своите силни и слаби моменти. Понякога на нас ни се искат повече спокойствие и романтика, а партньорът ни е зареден с&...

Неловка тишина

Тя идва веднага, щом двойката приключи разпален спор. Истината е, че неловката тишина може да доведе много повече неприятности след себе си, отколкото говорене на висок тон. По-голяма част от хората предпочитат да се "скрият" в удобството на тишината и да зачакат човекът отсреща да направи първа крачка.

Ако искате вашата пламенна страст никога да не изчезне и да запазите връзката си, просто бутнете тази преграда между вас двамата и започнете повече да разговаряте. Пак е по-добре да крещите и кажете всичко каквото мислите, отколкото да мълчите като пън в продължение на часове.

Много от двойките млъкват, когато приключат разпален спор. Според експерти, неловката тишина може да причини много повече неприятности, отколкото говоренето на висок тон. Повечето хора се „скриват“ в удобството на тишината и чакат другият да направи първата крачка.

Специалистите съветват да съборите тази преграда между вас и половинката ви и да започнете да разговаряте повече. Дори да си крещите, по-добре да изкажете всичко, което мислите, отколкото да си мълчите в продължение на няколко часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com