Всяка сутрин една чашка топла на гладно и болестите бягат надалеч

7330
Всяка сутрин една чашка топла на гладно и болестите бягат надалеч
Снимка: IStock/Guliver

Едва ли има човек, който да не е чувал името Петър Дънов. Той е известен лечител и изнася редица беседи, дори е създадено учение по неговите съвети. В метода си за лекуване Дънов не използва лекарства, тойе билкар и борави само с тези средства, за да се справи с болестите. През месец август 1888 г. Петър Дънов заминава за САЩ. Там той прекарва около 7 години, следва и завършва богословие и освен това – едногодишен курс по медицина в Бостънския университет. За него най-важните средства, с които човек може да се излекува, са слънцето и горещата вода.

Според лечителя, слънцето може да ви избави от всяка болест, а за да сте здрави трябва да пиете по чаша гореща вода всяка сутрин на гладно. Може да повтаряте това също и на обед, и вечерта. Друг съвет, който дава Дънов е всяка вечер краката до коленете да се измиват с топла вода, независимо дали сте здрави, или не.

Нека видим за кои болести и състояния помага топлата вода и как ни съветва да я ползваме правилно Петър Дънов:

Атеросклероза

Атеросклерозата се появява при по-възрастните хора, но Дънов е категоричен, че който иска да запази здрави тялото и умът си – трябва да ги държи подвижни. Също така, не трябва да прекаляваме с храната и да преяждаме, а след това е добре да приемаме топла вода, за да разгради утайките, останали от храната. Друг плюс на топлата вода е, че тя предизвиква изпотяване, а чрез него ние изхвърляме вредните вещества и токсините от тялото си.

Безсъние

Хората, които страдат от безсъние, обикновено са по-тревожни. За да се справите с този проблем, трябва да премахнете негативните мисли и да гледате положително на нещата. Комуникирайте с по-оптимистично настроени хора. Преминете към вегетарианска диета, започнете да си лягате по-рано и пийте топла вода преди лягане, също и през деня – такива са дановистките съвети за справяне с безсънието.

Възпаление

Петър Дънов оспорва, че при възпаления трябва да поставяме студен продукт или лед върху засегнатия участък. Вместо това, се използват топли компреси.

Гастрит

Лечителят Дънов съветва страдащите от гастрит да приемат рициново масло за пречистване, а след това да консумират гореща вода с лъжичка. Препоръчва се и отвара от лайка, която се приема три пъти дневно преди хранене, по една кафена чаша. Друг метод за пречистване на стомаха е чрез царевична вода – тя действа слабително и е полезна.

Главоболие

При проблеми с главоболието Петър Дънов препоръчва няколко неща:

·         Накиснете краката си в гореща вода, за да го облекчите;

·         Намажете челото си със зехтин и поставете квас върху слепоочието, стойте така около 10 до 14 часа. Може да правите този метод до 5 пъти седмично;

·         Вдишвайте дълбоко и пейте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Любовен съвет за всяка зодия за 14 май 2024

Таро хороскоп за 14 май 2024

Изследователи дават отговор на въпроса: Можем ли да се научим на търпение

Тези зодии са истински медиуми

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

7 знака, че тя е влюбена в теб
7 знака, че тя е влюбена в теб

Чудите ли се дали жената в живота ви е наистина влюбена във вас? Разбирането на знаците може да ви помогне да управлявате връзката си с повече яснота...