Защо не се подаряват часовници?

10722
Защо не се подаряват часовници?
Снимка: iStock/Guliver

Навярно сте чували, че някои предмети са неподходящи за подарък. Поверието гласи, че нож, празно портмоне, сапун и часовник не се подаряват. И докато за празното портмоне е лесно да се досетите, че символизира безпаричие и недоимък, което го прави неподходящ подарък, то вероятно се чудите защо не се подаряват часовници? Съществуват много тълкувания на този въпрос.

5 схващания защо не се подаряват часовници

1.  Някои хора вярват, че часовниците отброяват времето ни на този свят и че подарявайки часовник, обричаме получателя му на нещастие, злополука, болест или дори на летален край.

2. Друг отговор на въпроса защо не се подаряват часовници се крие в схващането, че часовникът привлича демоните и носи лош късмет.

3. Трети считат, че подаряването на часовник е лоша поличба, вещаеща раздяла между поднасящия и получаващия подаръка. Това прави часовника изключително неподходящ за подаряване между приятели, в семейството и особено между съпрузи.

Какво символизират подаръците - научете скритото им послание

4. Старите часовници се свързват от други с негативни вибрации. Подобна антика може да е ценна, скъпа, рядка или дори да е семейна ценност, предавана от поколение на поколение, но  подаряването ѝ не е добра идея. За тези, които се питат защо не се подаряват часовници, ще подчертаем, че всеки предмет носи вибрациите, кармата на своя предходен притежател и се счита, че с подаряването на стара вещ обричаме получателя да има съдбата на стария собственик на тази вещ.

5. Най-разпространеният отговор на въпроса защо не се подаряват часовници ни води в далечния Изток – Китай.

Защо в Древен Китай считат, че не трябва да се подаряват часовници?

В Древен Китай битувал митът, че подаряването на часовник е пожелание за смърт. Защо китайците вярвали в това? Китайският йероглиф за часовник е много сходен с този за думата смърт, което карало хората да вярват, че подаряването му е зла прокоба, а не израз на добро отношение и подарък в истинския смисъл на тази дума. Китайците до днес считат, че подаряването на часовник не носи пожелания за здраве и щастие, а абсолютно обратното. Така в Китай отговарят на въпроса защо не се подарява часовник.

Часовникът е крайно неподходящ подарък и според Фън Шуй – китайското изкуство за хармония и щастие, според което подареният часовник можел да обрече дома на получателя на беди и нещастие.

6 подаръка, които да не подаряваме и да не приемаме

Какво да направите, ако получите часовник като подарък?

След като вече знаете защо не се подарява часовник, вероятно ще бъдете притеснени, ако получите такъв като подарък. Не се притеснявайте, има как да противодействате.

1. Подарете на човека, поднесъл ви часовника, нещо в замяна. Така ще платите за него и той няма да бъде подарък за вас.

2. Не приемайте стар часовник от хора, които не познавате и чиято съдба ви е неизвестна. Може да споделите, че подобна стара вещ се предава само на близки в семейството от поколение на поколение.

3. Платете с монета часовника. Не е важна стойността ѝ, а фактът, че го заплащате. Ако поднеслият подаръка е ваш близък или приятел, обяснете му защо не се подарява часовник и защо му подавате монета.

4. Не се тревожете излишно. Поверията са просто поверия и никой не може да бъде сигурен, че в тях има каквато и да е доза истина. Стресът и притесненията ще повлияят реално негативно обаче на вашето здраве за разлика от часовника, който е просто предмет, независимо какво разказват поверията. Ако часовникът ви е подарен от човек, когото обичате и на когото държите, място за тревога няма – подарен часовник от любим човек не може да изпълни дните ви с нещастие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com