Как жената губи своята енергия?

10552
Как жената губи своята енергия?
Снимка: iStock/Guliver

Жената е символ на енергията, началото, изгрева на новия живот. Как е възможно тогава самата тя да губи своята енергия? В търсене на отговор на въпроса как жената губи своята енергия открихме отдавна забравени ценности и традиции, които са давали на жените криле и корени, здрави основи на семейството и щастие в дома за всички. Вижте как жената губи своята енергия, за да съхраните своята.

Как жената губи своята енергия – причини и как да противодействате

1. Битовизми

Ако жената е домакиня, но мечтае за кариера и социален живот, ако дните ѝ минават между пералнята и печката, а душата ѝ е някъде другаде, съвсем не е случайно, че тя губи своята енергия. Нашите баби са готвили с любов на мъжете си, забърквайки и душата си в съда с вечерята, гладили са ризите им, втъкавайки в тях обич и закрила, почиствали са къщата, за да изметат злото и лошата енергия, а днес жените правят всичко това, защото е необходимо, по задължение, без желание, без да влагат онази частичка от себе си и грижа, която са влагали бабите ни. Домашните задължения, вършени по принуда, дават отговор на въпроса как жената губи своята енергия.

Силната жена е винаги себе си

Как да противодействате? Почерпете от опита и мъдростта на възрастните и вложете чувство във всяка дейност в дома, която правите. Ако не можете да изгладите дрехите с любов, оказвайки подкрепа на мъжа си, за да изглежда той добре в обществото, дайте ги на химическо, а вие сгответе, ако това обичате да правите, слагайки най-важната подправка – щипка любов. Намирайте време за социален живот, срещи с приятели и разходки сред природата, не прекарвайте целия ден, затрупани с домакинска работа.

2. Негативни емоции

Ако прекарвате живота си в страх, притеснения, черни мисли или не сте щастливи там, където сте и с това, което сте, не е нужно да се питате как жената губи своята енергия. Ясно е, че лошите мисли крадат от нея и правят дамите затворници на собствения им страх. Енергията погива, разрушена от отрицателните емоции – гняв, обида, завист. Спиралата на негативните мисли е безкрайна. Веднъж попаднали в нея, жените избират самотата, обвиняват другите за своите неволи, превръщат се в мразещи, несигурни, нещастни, а това отблъсква другите от тях и кръгът се затваря.

Как да противодействате? Прогонете черните мисли от живота си, отворете сърцето и ума си за красивото, търсете положителното и доброто във всичко и у всекиго. Обичайте без страх така, сякаш никога не сте наранявани. Вярвайте. Надявайте се.

Какво трябва да умее да прави истинската жена?

3. Прекалено тежки отговорности

Знаем, че жената е сила. Че тя не е слабият пол. Че може да преодолее всичко и да бъде и майка, и баща, и домакиня, и служител, и приятелка, и съпруга. Но това я променя и ни води до въпроса как жената губи своята енергия.

Как да противодействате? Позволете си да кажете: „Не мога да се справя с това“, „Помогни ми“, „Погрижи се“, „Имам нужда от помощ“. Оставете мъжа да поеме своята част от отговорностите. И дори част от вашите. Бъдете крехки. Бъдете слаби. Бъдете раними. Поне от време на време. Така ще съхраните енергията си и ще се чувствате подкрепяни, обичани и закриляни.

4. Самокритичност

Ако често се самообвинявате и сте критични към себе си, не се питайте как жената губи своята енергия, а търсете път към възстановяване на Аз-а ви. Всеки път, когато се самобичувате, страдат емоционалното и психическото ви здраве.

Как да противодействате? Позволете си да грешите. Приемете, че грешките са ви нужни и са ваш учител по пътя. Не бъдете по-строги към себе си, отколкото към околните. Уважавайте себе си толкова, колкото и другите. И не се отказвайте при първия провал. Вие всъщност не сте се провалили, а сте намерили път, по който не може да постигнете целта. Там някъде е и другият – водещ ви до нея. Ще го откриете!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com