Българският експорт през 2011 г. надхвърля 20 млрд. евро

4503
Българският експорт през 2011 г. надхвърля 20 млрд. евро
А премиерът Борисов си призна, че обича много чушки и домати

Изключителни са българските курорти, като "Албена" е може би от най-хубавите места, но не по-малки прекрасни са "Златни пясъци", "Слънчев бряг", Созопол. За тези 22 години обаче не е направено нищо за модернизация на тяхната канализация, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред БГНЕС по случай връчването на наградите "Златна мартеница" за икономическо коопериране за 2011 г.

Не знам как са казвали досега, че туризмът е приоритет. Заедно с това, за да се стигне до тези места, е необходима и много добра инфраструктура, която ние правим - за да бъдат не само за българските, но и чуждестранните туристи. Прекрасни са нашите курорти, но и да не забравяме и планинските курорти като Банско, Пампорово и много други места.

Но да си призная, аз, понеже обичам много да се храня, обичам всички български ястия – и чушки, и домати, и особено в този сезон всичко много ми харесва, призна министър-председателят.

Колкото до канализацията, когато станах кмет на София се оказа, че така нареченото "Модерно предградие", като квартал на София, е без канализация, а носеше такова име, посочи Бойко Борисов и допълни: Както Студентски град изобщо не е Студентски град. Обаче затова трябва да питате Иван Костов за Закона за реституцията.

Там има 70-80 студентски общежития и 70 хиляди частни имота, в които се прави какво ли не, заяви премиерът. Той посочи, че те ще правят всичко възможно и за подпомагане на частния и среден бизнес. Все пак призна, че от 1997 година досега всички правителства са правили всичко възможно българската банкова система да е една от най-стабилните.

Българският експорт през 2011 г. надхвърли 20 млрд. евро, което е повече от целия БВП за 2004 г.

Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на церемония за награждаването с отличието на "Произведено в България" - "Златна мартеница".

Тук са хората, които направиха така, че България да бъде една от не много в ЕС страни с растеж на икономиката от 1,7 на сто за миналата година, заяви министър Трайков. Той каза, че този ръст има хубава структура, защото се увеличава индустриалното производство.

БВП нараства с 0.3 на сто, на ЕС спада с толкова

През четвъртото тримесечие на 2011 г. БВП на страните-членки от ЕС спада с 0.3 на сто спрямо предходното тримесечие. В България за същ...

По думите на министър Трайков има начин да се съчетае патриотичният и пазарният избор когато купуваме продукти, въпреки че в границите на ЕС не може да има протекционизъм.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза в поздравлението си към наградените, че държавата влага стотици милиони в много от производствата в България, в културния туризъм, в инфраструктура, осигуряваща достъп до туристически обекти и селското стопанство.

Министър Трайков връчи наградите "Златна Мартеница".

Годишната награда за икономическо коопериране за 2011 г. "Златна мартеница" получи "Литекс моторс" АД за изграждането на завод за производство на автомобили, мотори, мотопеди и др. превозни средства.

Туристическото дружество "Албена" получи "Златна мартеница" в категорията "Българско предприятие" за 2011 г. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика