Обама се срещна с временния либийски премиер

3428
Обама се срещна с временния либийски премиер

Американският президент Барак Обама проведе необявена предварително среща с временно изпълняващия длъжността премиер на Либия Абдел Рахим ал-Киб и подчерта необходимостта изборите в страната да се проведат през юни, съобщава БГНЕС.

Белият дом съобщи, че Обама е "поздравил премиера за лидерството му по време на демократичния преход в Либия и за усилията на правителството му за възстановяването на страната. Президентът окуражи премиера да продължи плановете за провеждане на избори през юни и подчерта важността на прозрачността и ангажимента към новото гражданско общество в Либия в момент, когато правителството развива отчетни институции".

ПНС: Автономията на Източна Либия е "чуждестранен заговор"

Председателят на Преходния национален съвет в Либия Мустафа Абдул Джалил заяви вчера, че обявената автономия на Източна Либия е резулта...

Обама и Киб са обсъдили също така въпроси от областта на сигурността и сътрудничеството в управлението на границите, сигурността на оръжейния арсенал и борбата с тероризма в региона.

Американският президент е отбелязал усилията на американските сили за постигането на освобождението на Либия.

"Президентът заяви, че очаква близкото партньорство между САЩ и Либия да продължи", съобщи американското президентство в комюнике.

Либия трябва да проведе първите избори за учредително събрание през юни в съответствие с декларация на управляващия Преходен национален съвет след свалянето от власт на дългогодишния лидер Муамар Кадафи.

Гърция се насочва към Либия

Гърция обсъжда с Либия въпроса за петролни доставки от тази страна след наложеното от ЕС ембарго върху износа на нефт от Иран. Това зая...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com