Добрев: Въпросът се политизира

5499
Добрев: Въпросът се политизира
Атомна централа в Белене няма да има, освен ако някое друго правителство не реши нещо друго, коментира министърът на икономиката, енергетиката и туризма

Политизира се въпросът с АЕЦ "Белене". Решението за прекратяването на проекта, изчистването на този въпрос ще доведе до подобряване на отношенията ни в Русия. Това заяви пред Нова телевизия министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Според Добрев атомна централа в Белене няма да има, освен ако някое друго правителство не реши нещо друго. Новият реактор, който ще бъде монтиран в АЕЦ "Козлодуй" не сме го заплатили на 100 %, 140 млн. евро остават да платим всичко по този реактор, посочи министърът и уточни, че около 230 млн. евро струва целият реактор. Делян Добрев каза още, че възможността за евентуална продажба стои.

Най-рано до 2018 г. тръгва 7 реактор на Козлодуй

Седми реактор на АЕЦ „Козлодуй” може да заработи най-рано 2018 година. Това заяви за бТВ Валентин Николов, зам.-министър н...

С този реактор ще направим седми реактор на АЕЦ "Козлодуй", но да го направим по правилния начин, да направим един хибриден проект с участието на международни партньори. Ние наистина искаме да направим един хибриден проект. Той каза още, че едното от предложение, които ще бъде поставено в Русия, е именно това.

Седми реактор на АЕЦ "Козлодуй" можем да го монтираме, ще отнеме поне няколко години, завършването на този проект се отлага във времето с 3-4, може би 5 години. Ако започнем сега, евентуално 2021-2022 година бихме имали седми реактор на АЕЦ "Козлодуй".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com