Китайски туристи напират за Слънчев бряг и Несебър

6416
Китайски туристи напират за Слънчев бряг и Несебър
Шанхайската делегация вече е е започнала преговори и с министерството на транспорта с искане да бъдат пуснати чартърни полети от Шанхай до България

Китайски туристи може да напълнят хотелите в Слънчев бряг и Несебър това лято. Инвеститори от азиатската държава проявяват интерес и към недвижимите имоти по морето. Специална делегация, водена от най-голямата фирма в Китай за недвижими имоти "ACN Worldwide" пристигна в Несебър и се срещна с кмета Николай Димитров, предаде Стандарт Нюз.

Бизнесмените поискаха да се запознаят с възможностите за инвестиции по морето и специално се поинтересуваха от историята на старинния град. Всички инвеститори са от Шанхай.

Според местните власти те са харесали Южното Черноморие и са прогнозирали, че ще се превърне в любимо място за морска почивка на китайските туристи.

Шанхайската делегация вече е е започнала преговори и с министерството на транспорта с искане да бъдат пуснати чартърни полети от Шанхай до България. Според китайските бизнесмени това е единственото липсващо звено, което спира хиляди китайски туристи да почиват в България. От община Несебър са обещали пълно съдействие на чуждестранните гости за реализирането на бъдещи инвестиции в региона.

МИЕТ прогнозира ръст на туризма през 2012

Броят на туристите ще се увеличи с до 6 процента през тази година, прогнозира заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туриз...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com