И в Белгия създадоха антиимигрантски сайт

2937
И в Белгия създадоха антиимигрантски сайт
От Центъра за равни възможности обявиха, че подобна форма на набиране на сигнали за нередности е противозаконн

От днес и в Белгия има антиимигрантски сайт, създаден от крайната десница по подобие на разкрития в началото на годината в Холандия. Инициативата беше остро разкритикувана от правозащитните организации в страната, а Европейската комисия отново обясни, че не може да регулира интернет съдържанието в отделните страни, предаде БНР.

Екстремистите от Фламандската сепаратистка партия "Влаамс беланг" също смятат да събират оплаквания като колегите си в Холандия, но за разлика от тях не визират конкретно поляци, българи или румънци, а нелегалните имигранти в Белгия въобще. Призивът към потребителите на сайта е да подават сигнали как те злоупотребяват със системата за социална сигурност, работят на черно или извършват престъпления.

Нелегалните имигранти, търсещи убежище в страната, са десетки хиляди, 80% от тях не са политически бежанци, а икономически авантюристи, които създават сериозни проблеми в големите градове, аргументират се от "Влаамс беланг" и обещават да предадат всички получени сигнали на федералната полиция.

От Центъра за равни възможности обявиха, че подобна форма на набиране на сигнали за нередности е противозаконна, осъдиха инициативата и я сравниха с нацистките практики от 30-те години на миналия век.

От Европейската комисия пък припомниха принципните си позиции срещу насаждането на противопоставяне и омраза, но както и в случая с холандския сайт, обясниха, че само националните власти в отделните държави имат право да регулират интернет съдържанието и ако намерят за необходимо, да спрат даден сайт.

Белгия затяга контрола над проститутките чужденки

Проститутките в Белгия вече ще могат да работят само ако притежават белгийска лична карта, трудова виза и чисто съдебно минало. Тов...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com