Павлова е на среща в Брюксел

3061
Павлова е на среща в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е на работно посещение в Брюксел. В рамките на визитата си министър Павлова се срещна с председателя на Комитета на регионите Марку Маркула. Пред него тя представи политиките и приоритетите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщават от МРРБ.

Тема на разговора им беше ролята на местните власти в областта на регионалното развитие и в контекста на изпълнението на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. С Маркула Павлова обсъди подкрепата, която държавата оказва на местните власти за развитието на градската инфраструктура, за увеличаване на инвестициите на територията им, както и напредъка по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Дискутирано беше и изпълнението на Стратегията за развитие на Дунавския регион, необходимостта от специален финансов инструмент за постигане на целите и приоритетите ѝ, както и бъдещето на кохезионната политика. Специално внимание беше отделено на предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС през втората половина на 2018 г. и на възможностите, които то предоставя за сътрудничество между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Комитета на регионите.

Павлова: 4 области саботират консолидацията на ВиК сектора

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова определи като саботаж нежеланието на част от общините да присъединят своите ВиК друж...

Регионалният министър проведе работни срещи и с вицепрезидента на Европейската комисия Кристалина Георгиева, както и с генералните директори на ГД „Регионална и градска политика“ Валтер Дефаа и на ГД „Околна среда“ Даниел Кайеха.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика