Само трима от задържаните от ДАИ остават в ареста

2423
Само трима от задържаните от ДАИ остават в ареста
Снимка: Thinkstock

Само трима от задържаните в разследването за корупционна схема и подкупи в ИА „Автомобилна администрация“ (ДАИ) oстават окончателно в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд, който днес остави без мерки за неотклонение още двама от задържаните, а на трима отказа да ги измени. 

Този уикенд специализираният съд остави в ареста петима от седмината, за които прокуратурата поиска постоянен арест.

Съдът решава за мерките на задържаните за корупция от ДАИ

Апелативният спецсъд ще гледа мерките на задържаните в разследването за корупционна схема в ДАИ, предаде БГНЕС. Специализираният съд о...

Днес шестима пуснаха жалби срещу това решение. Това са бившият от 1 април директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов, както и Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев. По-лека мярка за неотлонение от домашния арест, които й определи спецсъда поиска и Цветелина Дойчинова. Единствено Иван Иванов не обжалва решението на по-долната инстанция. 

Апелативният спецсъд отказа да пусне от ареста Цветанов, Генов и Вълчев, но за двама от задържаните Емил Иванов и Пламен Ангелов – не взе мярка за нетоклонение. Съдът отказа да измени и мярката „домашен арест” за Цветелина Дойчинова. 

Според прокуратурата групата е извършвала престъпната си дейност от началото на февруари 2015 г. до 30 март тази година. Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв., а от дома на неговия тъст в Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв. При разглеждането на делото в събота бяха представени 27 тома явни и 5 тома засекретени материалите. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com