Плажовете по Черноморието са готови за летния сезон

4208
Плажовете по Черноморието са готови за летния сезон

Плажовете по Черноморието са готови за летния сезон. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, предаде Фокус.

По нейна информация няма проблеми с готовността на сезона. Големите плажове, които се посещават от много туристи, са концесионирани.

Търсят стопани за 1/3 от плажовете у нас

Общо 80 от 209 плажа у нас нямат стопани, сочат данни на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На концесия с...

„Безспорно в най-северната част имаме плажове, които ще останат неохраняеми, тъй като са прекалено големи и няма туристи, както и няма желаещи да ги наемат”, коментира още Лиляна Павлова и добави, че областният управител е този, който по закон трябва да предостави информация на хората, че плажовете са неохраняеми.

Агенцията по кадастър прави замерване на цялата брегова ивица, което ще продължи до края на юни.

Продължават разговорите за отсечката Свиленград – Русе, заяви още Павлова. Тя уточни, че в момента се подготвят техническите детайли по проекта, като на 26-и юни ще пристигне катарска делегация, която да изясни детайлите. „Това, което още обсъждахме извън пътя Свиленград – Русе, за който катарската страна безспорно има интерес и да участват в една компания, която да го реализира, те казаха, че искат да отворим и тази съвместна компания за повече от един проект, като един от тези потенциални проекти, които сме обсъждали, е магистрала Черно море”, добави Лиляна Павлова.

Тя допълни, че за нея трябва да се установи потенциалът за трафик, тъй като от данните, с които разполага Министерство на регионалното развитие и благоустройството, става ясно, че трафикът по отсечката Свиленград – Русе е много по-голям, отколкото по отсечката Варна – Бургас.

България и Румъния с обща устройствена схема на Черноморието

България и Румъния ще изработят обща устройствена схема на черноморското крайбрежие, съобщи във Варна зам.-министърът на регионалното ...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика