Правителството дава пари на общините по училищни програми

8007
Правителството дава пари на общините по училищни програми
Снимка: Getty Images/Guliver

Правителството одобрява допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2015 г., предаде БГНЕС.

Средствата са насочени към финансово осигуряване на дейности по Националните програми „Оптимизация на училищната мрежа”, „Модернизиране на системата на професионалното образование”, „На училище без отсъствия” и „Информационни и комуникационни технологии в училище”.

Сред 27-те точки в дневния ред на министрите от кабинета „Борисов” 2 е и тази приемане на споразумение между Агенцията за ядрено регулиране на България и Националната комисия за контрол на ядрените дейности на Румъния за обмен на техническа информация и сътрудничество при регулирането и контрола на ядрената безопасност и радиационната защита.

Очаква се да бъдат приети и вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политика/бюджетни програми по бюджета на Министерството на енергетиката за 2015 г., по предложение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Министърът на правосъдието Христо Иванов ще предложи на вниманието на своите колеги законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления, както и правилник за прилагане на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2015 г. за осигуряване на финансиране на приключването на договори по проект „Регионален център за управление на отпадъците – гр. Кърджали”, съфинансиран от Кохезионния фонд по регламент на Съвета. и управляван от министерството на околната среда и водите и община Кърджали, ще представи, пък министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com