Редовно или дистанционно обучение бакалавър?

7211
Редовно или дистанционно обучение бакалавър?
Снимка: Pixabay

Дистанционното обучение бакалавър прилича на редовно обучение. Най-важното му предимство обаче в този случай е независимото усвояване на учебния материал. Веднага след завършване на целия теоретичен курс и предаване на всички задачи за докладване, възпитаникът получава диплома. Този документ ще му позволи да продължи да работи с професията, която е придобил.  

Всяко допълнително образование предоставя възможност за кариерно развитие и увеличаване на заплатата.  

Как протича дистанционното обучение бакалавър

Образователният процес протича дистанционно. Всички задачи се изпълняват онлайн, взаимодействието с представители на университета става чрез личен акаунт.

Студентът трябва да издържи приемни изпити. След приемането процесът на обучение се основава на следния принцип:

Студентът получава достъп до личен акаунт на официалния уебсайт на университета. Тази услуга отваря широка гама от възможности. Тук винаги можете да намерите актуалния график на часовете, списък на изучаваните дисциплини, информация за контакт с учителите. Има възможност за комуникация с други участници в образователния процес, можете да създадете електронно портфолио, както и да получите нови задачи и учебни материали.  

В процеса на обучение ученикът чете подготвения за него материал или слуша записани лекции.Винаги има възможност за участие и в уебинари.

Повечето изпити при дистанционното обучение бакалавър се полагат онлайн. 

Плюсове на дистанционното обучение

1. Достъпност 

Учейки дистанционно, можете да придобиете знания от всяка точка на света. Можете да учите у дома или по време на пътуване, в кафене или в страната - като цяло, навсякъде, където има интернет. Като се има предвид това, вие не сте ограничени до държава или континент. Можете да учите във всеки университет по света. Тази достъпност е основното предимство на дистанционното обучение.  

2. Гъвкавост 

В процеса на дистанционно обучение ученикът усвоява по-голямата част от материала сам. Това означава, че той може свободно да избира времето за занимания. За хората, които предпочитат да живеят по нестандартен график, дистанционното обучение може да бъде истинско благо. Също така тази форма на обучение се съчетава добре с работата. Обикновено времето за онлайн обучение може лесно да се коригира така, че да отговаря на почти всеки работен график. 

3. Спестяване на пари и време 

Важно предимство на дистанционното обучение е относително ниската му цена. Разбира се, сред различните онлайн курсове и училища има и такива, чиято цена е няколко пъти по-висока от цената на обучението по договор в университета. Но това са по-скоро изключения. В по-голямата си част дистанционното обучение е по-евтино от редовното обучение. Това е така, защото организациите, които предоставят услуги за обучение, не трябва да наемат помещения, да купуват мебели и оборудване и да поддържат постоянен учителски състав.  

4. Специфични знания 

Дистанционното обучение дава на човека специфичен набор от знания и умения. Получавате точно това, за което плащате. 

Всеки, който е учил в университет, е попадал на откровено ненужни предмети, които по никакъв начин не се вписват в картината на специализираното образование. Дистанционното обучение е освободено от излишъците на академично образование. И ако плащате за курсове по програмиране ще получите точно това.  

5. Уместност на знанията 

През последните години престижът на традиционното образование значително намаля. Много хора с висше образование не намират работа по специалността си. Завършилите технически факултети стават мениджъри в офиси, бивши студенти по филология - търговски консултанти. На този фон престижът на традиционното университетско образование спада.

От друга страна, престижът на дистанционното обучение нараства. Днес човек, който е учил дистанционно определен курс, е в изгодна позиция. Той има повече шансове да приложи знания на практика, отколкото някой, който от години изучава абстрактни предмети, които са неприложими в реалния живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Държавата спонсорира обучението на стотици студенти в топ университети в чужбина

Призив към Терзиев: 2 май да е неучебен ден

Български ученици с два сребърни медали от Европейската олимпиада по експериментални науки

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

България привлича водещи учени със заплати до 8000 лв.

Заради изборите: Местят матурата за 10 клас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование