Дерби: Челси започва във Висшата лига с отбор, срещу който има 1 победа в последните 4 мача

3017
Дерби: Челси започва във Висшата лига с отбор, срещу който има 1 победа в последните 4 мача
Снимка: Getty Images

Дойде дългоочакваният момент и английската Висша лига вече официално стартира за сезон 2022/23, след като Арсенал и Кристал Палас откриха кампанията. Кампания, която започва по-рано от обичайното, тъй като предстоящото през тази година Световно първенство по футбол в Катар ще се състои през зимата - прецедент във футболната история.

Челси започва сезона във Висшата лига с дерби срещу Евертън

Ще бъде любопитно как ще се заформи по традиция жестоката битка във Висшата лига за всяко място по таблицата. Един от грандовете Челси ще се надява да надгради и да спечели трофея, който му убягва от няколко години. "Сините" обаче имат трудно изпитание още на самия старт на новата кампания - гостуване на Евертън.

Коефициентът на efbet за успех в полза на Томас Тухел и компания на старта е 1,68, докато победа за "карамелите" е със ставка 5,60. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,10. Двата тима се изправят един срещу друг в събота, 6-и август, от 19:30 часа българско време.

Любопитен факт е, че Челси има само една победа над този опонент в последните четири срещи. Освен нея "сините" са записали две поражения и едно равенство. Прави впечатление и че в никоя от тези срещи съперниците не съумяват да си отбележат общо повече от два гола. В два от случаите са паднали толкова, в другите два - по 1, като само веднъж се е стигало до гол/гол.

Ще "спукат" ли топката отново Евертън и Челси без голове?

Коефициентът на efbet отново попаденията между тези опоненти да са под 2,5 е 1,86, докато за над 2,5 гола е 1,99. Съответно ставката за това и Евертън, и "сините" от Лондон да съумеят да си отбележат по поне едно попадение е 2,00, докато за няма гол/гол е 1,84.

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

МЪЧЕН СТАРТ ЗА ЧЕЛСИ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ПОДРОБНОСТИ В SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com