Дерби още във 2-рия кръг на Висшата лига: Арсенал започна с успех, но следва сериозно изпитание

2018
Дерби още във 2-рия кръг на Висшата лига: Арсенал започна с успех, но следва сериозно изпитание
Снимка: GettyImages

Новият сезон в английската Висша лига официално бе стартиран. Това се случи с двубой между Арсенал и Кристал Палас, който "артилеристите" в крайна сметка спечелиха, като едновременно с това успяха да задържат вратата си чиста, побеждавайки с 2:0. Още във втория кръг обаче за тях предстои дерби - срещу шампиона от сезон 2015/16 Лестър.

Дерби в Англия: Арсенал срещу Лестър

"Лисиците" не стартиха по най-добрия възможен начин и завършиха наравно 2:2 с Брентфорд. Големият проблем бе, че Лестър изпусна аванс от два попадения и в крайна сметка загуби две точки още в първия кръг. Това ще мотивира тима още повече в търсене на добър резултат срещу селекцията на Микел Артета.

Коефициентът на efbet за успех в полза на Арсенал е 1,51, докато ставката за победа за Лестър е 6,80. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,80. Двата тима ще се изправят един срещу друг в събота, 13-и август, от 17:00 часа българско време на "Емирейтс Стейдиъм".

Арсенал се намира в серия от три поредни победи над този съперник, като любопитното е, че две от тях идват с един и същ резултат - 2:0. Ако погледнем по-мащабно, се оказва, че три от последните пет двубоя между тези съперници завършват при този резултат - 2:0 за Арсенал, като в един от случаите "топчиите" са били домакин.

Така това съперничество не може да се похвали с висока резултатност - само един от последните седем мача е видял над 2,5 попадения, а едва два от тях са имали гол/гол.

Ще си спретнат ли Арсенал и Лестър голово зрелище този път?

Коефициентът на efbet и в този случай двубой между тези опоненти да завърши с под 2,5 попадения е 2,20, докато за над 2,5 гола е 1,71. Съответно пазарът за това Арсенал и Лестър да съумеят да си отбележат по поне едно попадение е 1,90, докато за няма гол/гол е 1,95.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com