Ливърпул и Атлетико (Мадрид) вдигат градусите в Шампионската лига

4938
Ливърпул и Атлетико (Мадрид) вдигат градусите в Шампионската лига
Снимка: Getty Images

След паузата за мачовете на националните отбори и сблъсъците във вътрешните европейски клубни първенства дойде време и за най-доброто от най-доброто - Шампионска лига се завръща. А безспорно най-интригуващият сблъсък от вторник (19 октомври) противопоставя испанския шампион Атлетико (Мадрид) и носителя на трофея от сезон 2018/19 Ливърпул.

Двата тима се срещнаха един срещу друг в началото на миналата година, когато "дюшекчиите" отстраниха мърсисайдци на осминафиналите. Те спечелиха първата среща с 1:0, а след като в реванша се получи същия резултат, но в полза на англичаните, се стигна до продължения. Там те излязоха напред чрез Роберто Фирмино, но испанците реагираха мощно и отбелязаха три безответни гола.

Така Юрген Клоп и компания имат за какво да си връщат, а мениджърът неведнъж се обяви против стила на игра на опонента. efbet предлага коефициент от 2,30 за успех на мърсисайдци, докато победа в полза на Атлетико (Мадрид) е оценена на 3,45 (равенството - също 3,45 коефициент).

Гореспоменатото за стила на Атлети се отнася най-вече за дефанзивната и рушаща игра на испанците, когато се налага. Неслучайно в редовното време и на двата сблъсъка между тези отбори от сезон 2019/20 падна по само едно попадение. Коефициентът на efbet за това отново срещата им да види под 2,5 гола е 1,90 (и съответно 2,05 за над 2,5 попадения), докато възможността или и двата, или поне единият тим да НЕ успее да реализира е с коефициент 2,10 (за гол/гол в мача е 1,85).

Във форма за Ливърпул е бразилецът Роберто Фирмино. Той вкара хеттрик в последната среща на тима (срещу Уотфорд от Висшата лига), реализира два гола при последния мач от Шампионска лига (срещу Порто), а освен това именно той бе един от голмайсторите срещу Атлетико при драматичната им среща отпреди, разписвайки се в продълженията. Коефициентът за това Фирмино и днес да отбележи гол е 9,00, докато за правещия фурор с красивите си голове в последно време Мохамед Салах е 5,75. От испанците с най-големи шансове според efbet да реализира гол е бившият футболист на Ливърпул Луис Суарес (коефициент от 6,00).

Изключително бързите и технични футболисти на англичаните често пъти могат да бъдат спрени единствено чрез нарушения. А "дюшекчиите" далеч не се притесняват да извършват такива, подтиквани и от своя наставник Диего Симеоне, който изисква постоянна агресия. Това, заедно със "закачката" между двата клуба и двамата треньори, може сериозно да изнерви събитията и да доведе до дъжд от картони. Коефициентът на efbet за това да има над 4,5 картона в срещата е 2,25, а съответно за под 4,5 картона в мача - 1,65.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com