Мачът на истината: ще има ли Левски план "Б", ако се провали за Купата?

3157
Мачът на истината: ще има ли Левски план "Б", ако се провали за Купата?
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Нееднократно през този сезон от Левски обявяваха, че целите са спечелването на Купата на България и участие в европейските клубни турнири. "Сините" успяха да отстранят хегемона Лудогорец на полуфиналите и ще играят финал за Купата, но от тях зависи дали ще имат план "Б" за участие в Европа, ако не успеят да завоюват мечтания трофей в средата на месец май.

Левски във възторг за Купата, но не трябва да забравя efbet Лига

За целта Левски ще трябва да се издигне в класирането на efbet Лига, тъй като към момента заема петата позиция. За тима предстои много важен мач срещу третия в подреждането Ботев Пловдив, който има преднина пред "сините" от шест точки при оставащите четири кръга до края.

Сблъсъкът между двата тима ще се състои в столицата София в събота, 20-и април, от 17:30 часа. Коефициентът на efbet за успех в полза на домакините е 2,00, докато победа за пловдивчани е оценена на 4,05. Равенството пък е със ставка 3,65.

Любопитен факт е, че и "канарчетата", и софийският отбор имат само по едно поражение във всичките си изиграни официални мачове през календарната 2022 година. И за двата тима то идва срещу новия-стар шампион на България Лудогорец.

Друго любопитно съвпадение е, че и двата тима имаха много тежки последни сблъсъци от изключителна важност (Левски срещу Лудогорец за Купата, Ботев срещу Черно море да брани третото място), като и двата отбора ги спечелиха с минималното 1:0.

Коефициентът на efbet и в този случай мачът да завърши с един гол разлика и минимален успех 1:0 варира спрямо знака. Точен резултат 1:0 в полза на домакините от Левски е 5,60, докато за успех на Ботев Пловдив с този резултат е 8,20.

Двата отбора играят много равностойно в последно време. За последните си пет срещи във всички турнири са си разменили по два успеха, а веднъж са завършили и наравно. В три от въпросните случаи се е стигало до гол/гол в мача, но едва два пъти общият брой попадения за среща са били над 2,5.

Ще има ли голове на дербито Левски - Ботев Пловдив?

Коефициентът на efbet този път Левски и Ботев Пловдив да успеят да реализират общо над 2,5 попадения в срещата си е 2,45, докато за под 2,5 е 1,61. Съответно ставката за това и двата отбора да успеят да си отбележат е 2,15, докато за няма гол/гол е 1,76.

ЕКСЦЕСИИ, НАМЕСА НА ВАР - КАКВО СТАНА НА "ГЕРЕНА", НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com