Още 1 българин започва в Уимбълдън, но с труден жребий

881
Още 1 българин започва в Уимбълдън, но с труден жребий
Снимка: Getty Images

След по-малко от седмица ще започнат мачовете от основната схема на най-стария и престижен турнир по тенис - Уимбълдън. Както е известно, през тази година състезателите няма да имат възможността да напредват в световната ранглиста чрез него, тъй като точки няма да бъдат раздавани (заради решението руските и беларуските тенисисти да получат забрана да участват).

Втори българин се включва в Уимбълдън

Въпреки това реномето на турнира е достатъчно, за да привлече интерес. А и организаторите значително повишиха наградния фонд. Димитър Кузманов вече игра един мач в квалификациите и спечели, а сега е ред и за втори български участник, който ще търси място в основната схема - Изабела Шиникова.

30-годишната софиянка се изправя срещу Симона Уолтърт от ролята на аутсайдер. Коефициентът на efbet за успех в полза на Шиникова е 4,10, докато ставката за победа на Уолтърт е 1,29. Двете се изправят една срещу друга на корта днес, вторник, 21-ви юни.

Двете тенисистки не са се изправяли една срещу друга до този момент и това ще им е първи директен сблъсък. Уолтърт е от Швейцария и е на 21 години, като към момента заема 190-ата позиция в световната ранглиста - 27 места по-високо от настоящата позиция на Шиникова.

Любопитен факт е, че последните шест двубоя на Симона Уолтърт неизменно завършват в два сета и победителят не дава и част на загубилия (швейцарката печели само в два от случаите). Такъв е сценарият и за шест от последните седем двубоя на Изабела Шиникова (само една победа сред тях).

Ще продължи ли напред в Уимбълдън Шиникова?

Коефициентът на efbet и в този дуел да има точно два сета е 1,43. Съответно ставката пък за това Уолтърт да спечели точно един сет и в крайна сметка това да не се окаже достатъчно е 7,20. А коефициентът Изабела Шиникова да спечели точно един сет, което би значило и край на участието и на Уимбълдън, е 4,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com