Реал Мадрид с важен изпит, дойде ли време "кралете" да седнат на трона в Ла Лига?

702
Реал Мадрид с важен изпит, дойде ли време "кралете" да седнат на трона в Ла Лига?
Снимка: Getty Images

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид ще опита да се възползва през този сезон от спада във формата на основните му конкуренти в испанската Ла Лига - Барселона и Атлетико (Мадрид), за да грабне поредна титла на Испания. Към момента обаче на върха стои изненадващ отбор - Реал Сосиедад, който има една точка повече от "кралския клуб" (но и е с 13 мача - един аванс пред столичани).

Какво предстои на Реал Мадрид в Ла Лига? 

Карло Анчелоти и компания ще имат чудесна възможност да завземат лидерската позиция през този уикенд, в който се завръща европейският клубен футбол след паузата за мачовете на националните отбори. В неделя (21.11) от 17:15 часа българско време Реал Мадрид гостува на Гранада, който е точно над линията на изпадащите в Ла Лига. И на двата тима спешно им трябват точки, но фаворит очаквано е "белия балет". Коефициентът на efbet за успех на Реал е 1,46, докато за победа в полза на Гранада - 6,75 (равенството е оценено на 5,00).

Може ли Реал да се изкачи на първо място в Ла Лига? 

Шави "скача в боя" с Барселона с важно дерби в Ла Лига - ще има ли изненада?

Дойде краят на паузата за мачовете на националните отбори, а с което отново ще се подновят битките в европейския клубен ф...

Няколко часа след двубоя на мадридчани идва и "изпитът" за Реал Сосиедад. Ако иска да задържи лидерската си позиция и след 14-ия кръг, то тимът ще трябва да се справи у дома с Валенсия, който през този сезон разочарова и заема 10-ото място със 17 точки от 13 срещи.

"Прилепите" обаче никога не трябва да бъдат отписвани и са го доказвали неведнъж в миналото с "избухвания" в лоши моменти срещу далеч по-големи грандове от баските, без да се обезценява качеството им и работата, която вършат. Успехът за Валенсия е с коефициент 5,25 в efbet. Победа за Реал Сосиедад е с коефициент 1,72, докато равенството - 4,15.

Все пак погледите ще са вперени в Реал Мадрид, който сякаш нямаше как да мечтае за по-комфортен на хартия съперник. Забележете - "кралския клуб" се намира в серия от... 12 поредни победи над този опонент, а последният мач между Гранада и столичани, който не завършва с успех за европейския гранд, е от 2 февруари 2013 година, когато Гранада дори побеждава с минималното 1:0.

УЕФА стартира дисциплинарно производство срещу Реал, Барса и Юве

УЕФА потвърди, че е започнала дисциплинарно разследване срещу Реал Мадрид, Барселона и Ювентус за тяхното продължаващо участие в европе...

Трябва да се отбележи и че някои от триумфите за Реал впоследствие са твърде, твърде сериозни. Най-сериозно бие на очи онова 9:1 от 2015 година. Личат и две победи с по 4:0, както и една с 5:0. В четири от последните им шест директни двубоя "белия балет" реализира четири или повече попадения, а в два от тях - съперникът отговаря (единият път с едно, другият път с две попадения). Коефициентът за това и този път да има над 3,5 гола в мача им е 2,65, докато за под 3,5 попадения е 1,55.

Винисиус Жуниор е просто прероден и демонстрира огромно развитие при завършека пред противниковата врата. Неслучайно той е втори по попадения при голмайсторите на Ла Лига през този сезон със своите седем такива. И познайте кой е над него - Карим Бензема с вездесъщите си показатели от десет гола и седем асистенции в испанския шампионат. Французинът е във феноменална форма и има шест попадения в последните си четири двубоя за клуб и страна. Efbet предлага коефициент от 3,95 за това именно Бензема да реализира първото попадение в срещата. За гол на Винисиус по всяко време пък букмейкърът е определил коефициент от 2,85.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от рубриката "ТРЪПКАТА Е НАВСЯКЪДЕ":

Клубният футбол се завръща с ударни дербита у нас и в Европа

Изненада? Григор Димитров фаворит да победи тенисист от топ 10 на света

След като едва не отпадна: Гришо абсолютен фаворит за нова победа в Маями

Силите са изравнени: Мачът Азербайджан - България невъзможен за отгатване!

Григор Димитров среща непознат чилиец на старта в Маями

Въпреки отличната форма: Отписаха Григор за титла в Маями

Абсолютен рекорд на efbet: Началният Бонус Спорт скочи двойно, а Бонусът за Казино нарасна с над 70%

Голямо дерби в Испания: Барселона с много тежка визита в Мадрид

Въпреки издънката на "Герена": Считат Левски за суперфаворит във Велико Търново

Супертурнирът Pragmatic Play Drops & Wins се поднови със Страхотни Ежедневни Награди и Атрактивен Общ Награден Фонд

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Efbet