Рухналият Юнайтед гостува на железния Челси в най-неподходящото време

2809
Рухналият Юнайтед гостува на железния Челси в най-неподходящото време
Снимка: Getty Images/Guliver

20-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед гостува на временния водач във Висшата лига Челси в голямото дерби от 13-ия кръг на английското първенство. "Червените дяволи" имат лошия късмет да се изправят срещу намиращия се в отлична форма Челси във възможно най-неподходящия момент.

Кризата в Юнайтед

Само преди няколко дни Юнайтед уволни мениджъра си Оле Гунар Солскяер след серия от разочароващи резултати. В последните си седем мача във Висшата лига "червените" взеха само една победа и записаха пет поражения, сред които унизителната загуба от вечния враг Ливърпул с 0:5 на "Олд Трафорд", за да дойде и кулминацията с разгрома от Уотфорд с 4:1.

Временно начело на отбора застана помощникът на Солскяер - Майкъл Карик, който изведе "червените" до победа над Виляреал в Шампионска лига, която им осигури място на 1/8-финалите на турнира. Сега обаче Юнайтед ще трябва да премери сили с един от най-силните отбори в света и действащ европейски шампион Челси - дерби, за което от efbet са подготвили богат набор от пазари с отлични коефициенти.

Челси не познава вкуса на загубата от края на септември, когато последователно загуби от Манчестър Сити и Ювентус. Оттогава възпитаниците на Томас Тухел изиграха 10 мача във всички турнири, като постигнаха девет победи. "Сините" заемат първото място във Висшата лига с 29 пункта - с 12 повече от Юнайтед, който е осми.

След две нулеви ремита: Челси е задължен да победи Юнайтед

Не е изненада, че лондончани са фаворит в предстоящия сблъсък на "Стамфорд Бридж". efbet дава 1.57 коефициент за победа на Челси, 4.65 за равенство и 6.00 за победа на Манчестър Юнайтед. Последните два мача между "сините" и "червените" неизменно завършват при равен резултат 0:0. От efbet предлагат коефициент 15.00 да няма голове в дербито в Лондон. 

Бруталната защита на Челси

Статистиката във Висшата лига през настоящия сезон е категорична - Челси разполага с най-силната защита в първенството, като е допуснал само четири гола в изминалите 12 мача.

"Сините" разполагат и с втората най-силна атака след тази на Ливърпул - 30 отбелязани гола срещу 35 за мърсисайдци. "Дяволите" пък са с третата най-слаба отбрана в Англия, като единствено последните два тима в подреждането - Норич и Нюкасъл, са пуснали повече голове от тях.

efbet дава 1.71 коефициент за над 2,5 гола в мача между Челси и Манчестър Юнайтед, докато за под 2,5 гола коефициентът е 2.30. Залогът "двата отбора да отбележат гол в мача" е фиксиран на 1.85.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

ИЗНЕНАДА ЛИ ЮНАЙТЕД ЧЕЛСИ ПРЕДВИД ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com