X
 
 

Безработицата в света е най-ниска от близо 40 години

580 0
photo of Безработицата в света е най-ниска от близо 40 години
Снимка: iStock/Guliver
Безработицата в света през септември тази година беше само 5,2%, което е 2,8 процентни пункта по-малко, отколкото през 2010 г. и достигна най-ниското ниво от 1980 г. насам. Това се съобщава от британския вестник The Financial Times във връзка с проучване на швейцарската банка „Ю Би Ес“, пише БГНЕС.

"Нивото на безработица в Европа и Северна Америка в момента е по-ниско от всякога и все още е ниско в Азиатско-тихоокеанския регион", цитира вестникът икономиста от Международната организация на труда (МОТ) Санто Милази. За голяма част на планетата безработицата не представлява проблем, но качеството на създадените работни места остава ниско".

Русия се похвали с рекорд по безработица

Безработицата в Русия през август 2018 година е намаляла до 4,6%, което е рекорд за постсъветския период, пише интернет сайта на "Извес...

Финансовите експерти са изследвали 48 развити и развиващи се страни, чийто общ принос към световното производство достига 84%.

Според прогнозите на Международния валутен фонд (МВФ), до края на 2018 г. средната безработица в развитите страни на света за първи път от близо 50 години ще спадне до 5,2%. Същевременно експертите на Световната търговска организация (СТО) стигнаха до заключението, че делът на незаетото население в тези страни ще бъде 5,5%, което е повече, отколкото през 2007 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители