Братът на Алексей Навални влиза в затвора

12791
Братът на Алексей Навални влиза в затвора

Московски съд призна днес за виновни руския опозиционер Алексей Навални (на снимката) и брат му Олег. Те са обвинени в присвояване на 30 млн. рубли (малко над 518 хил. долара) от филиал на френската компания "Ив Роше", предадоха АФП и ТАСС.

Алексей бе осъден на 3,5 години затвор условно. Брат му Олег получи същата присъда, но ефективна, и бе задържан в залата на съда, информира БТА. Той ще излежи присъдата в затвор с общ режим. Съдът наложи и глоби на двамата братя за над 4 млн. рубли.

Полицията в Русия продължава да се занимава с Навални

Полицията в Русия претърси дома на съдения за корупция дисидент Алексей Навални, предаде БГНЕС. Следователи, полицаи и агенти от Федер...

Алексей остава под домашен затвор до влизане на присъдата в сила. Удряйки по масата с юмруци, той обвини руското правосъдие, че присъдата срещу брат му цели да бъде упражнен натиск върху опозиционера. Навални призова привържениците си да излязат да протестират на улицата.

Присъдата трябваше да стане ясна през януари. Днешното заседание беше изместено с повече от две седмици. Решението идва на фона на намерението на привържениците на опозиционера, които мислеха да проведат неодобрен от властите протест на 15 януари в Москва.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа