Част от българите, блокирани на летището във Виена, са вече в България след кошмарен престой

18139
Част от българите, блокирани на летището във Виена, са вече в България след кошмарен престой
Снимка: БГНЕС

Част от българите, които бяха блокирани късно снощи на летището във Виена заради отменен полет до София, вече се прибраха в България, информира БНР. 

"След близо 20 часа от блокирането ни на трети терминал на летището във Виена, късно снощи с неубедителното обяснение от страна на служителите на летището, че нямат екипаж, който да извърши планирания и напълно продаден полет от Виена до София, десетки пътници, повечето, от които българи, останахме с часове на летището в австрийската столица. Обясниха ни, че полет категорично няма да има, че билетът на всеки пътник ще бъде презаверен за друг ден и за друго летище, от което да бъде направен трансфер до София", съобщава репортерът Виолета Ашикова.

Хванаха контрабанда на древни монети в пратка за САЩ

Митничарите на летище София осуетиха нелегално изнасяне на десетки сребърни монети от времето на древния македонски цар Филип II, съобщ...

Повече от четири часа е продължило презаверяването на билетите на блокираните пътници, като голяма част от пътуващите са били прехвърлени за двата директни полета от Виена до София тази сутрин и този следобед. 

Другата по голяма част са били разпределени с други полети. Десетина души са пътували с полет до полската столица Варшава с престой два часа на летището там, след което са били транспортирани в София с нискотарифна полска авиокомпания.

Трансфери са направени също така през Берлин и Мюнхен за останалата част от блокираните българи. Някои от тях ще пътуват едва в късния следобед днес от Виена.

В подобна ситуация са изпаднали пътници за Дюселдорф от немски произход, които са обслужени много бързо и са транспортирани с автобус до хотел. Сред пътниците за София е имало много студенти и няколко малки деца. Съобщава се и за напрежение между някои от пътниците и обслужващия персонал на летището, като се е наложило служители на охраната да следят за реда. 

Турски самолет кацна аварийно в София, няма пострадали

Самолет на турските авиолинии кацна аварийно на летище "София". Самолетът е имал технически проблем, пътниците са свалени, няма постра...

Това не е първият път, в който десетки българи и други чужди граждани остават блокирани на летището във Виена. Последният случай е от края на декември, когато отново много пътници са изпаднали в същото положение заради дублиране на билети преди Коледа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа