Депутати от партията на Меркел заявиха, че Германия не може да се справя с мигрантите

4239
Депутати от партията на Меркел заявиха, че Германия не може да се справя с мигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver

Група от около 40 депутати от партията на канцлера Ангела Меркел изпратиха писмо до нея, в което призовават за изоставяне на либералното отношение към мигрантския поток.

Народните представители от управляващия Християндемократичен съюз смятат, че Меркел трябва да се изправи пред реалните факти и страната трябва да започне да използва споразумението от Дъблин и да връща бежанци в държавите от ЕС, в които най-напред са влезли.

Рейтингът на Меркел падна до рекордно ниско ниво

До рекордно ниско ниво от 2013 година падна обществена подкрепа за управляващата в Германия коалицията, начело с Христиан-демократичен ...

„В светлината на събитията през последните месеци вече не можем да говорим за велико предизвикателство. Страната е на ръба на това да бъде сломена”, пишат депутатите в отворено писмо, озаглавено „Скъпа госпожо канцлер”.

До момента това е най-острата реакция на хора от лагера на Меркел от началото на бежанската криза. ХДС има 256 представители в долната камара на Бундестага, посочва БГНЕС.

„Не искаме да разделяме парламентарната група на ХДС, само да се следва закона”, заяви един от инициаторите на писмото, Кристиян фон Стетен.

Според депутатите, бързото регистриране на търсещите убежище, настаняването им при добри условия и успешната им интеграция са невъзможни, ако броят на пристигащите продължи да се покачва през пролетта.

Меркел получи нов ултиматум

Бившият председател на партия "Християнсоциален съюз" (ХСС) и бивш премиер на Бавария Едмунд Щойбер постави ултиматум на германския кан...

Народните представители призовават Германия да започне да прилага споразумението от Дъблин, според което мигрантите могат да бъдат връщани в страната от ЕС, в която най-напред са влезли.

През последните седмици Ангела Меркел се присъедини към призивите за сериозно ограничаване на бежанския приток към Германия през следващите месеци.

Това предполага нови мерки на национално ниво, в сътрудничество с другите страни в ЕС, както и със съседните на Сирия страни. Гражданите на близкоизточната страна, раздирана от почти 5-годишна гражданска война, представляват 40% от мигрантите, приети от Германия през 2015 година.

Меркел обаче отхвърля призивите германската граница да бъде затворена, като настоява, че това ще противоконституционно и неефективно.

Business Insider: Излизане на Меркел от политиката ще дестабилизира Европа

Миналата година всички се притесняваха от излизане на Гърция от Еврозоната, наскоро някои заговориха и за излизане на Великобритания от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа