"Дисниленд" и замъкът на граф Дракула станаха ваксинационни центрове

2196
"Дисниленд" и замъкът на граф Дракула станаха ваксинационни центрове
Снимка: Getty Images/Guliver

Ваксинационната кампания продължава своя ход и страните поставят всичките си ресурси на масата, за да могат да имунизират колкото се може повече хора, предаде БГНЕС. Поради тази причина местата за ваксинация вече не са само болници, стадиони или спортни центрове, те стигат и до супермаркети, църкви и други необичайни места като голямата банкетна зала на Нобеловите лауреати, Дисниленд в Париж или замъка на граф Дракула.“Ту отро диарио“ проследява тези нетипични за медицински манипулации места.

Дисниленд Париж

Светът на фантазията и магията „Дисниленд“ в Париж е превърнат в голям ваксинационен център. Увеселителният парк е затворен поради пандемията и властите са решили да го превърнат във временното място, където хиляди хора получават своята доза ваксина.

Супермаркети, импровизирани центрове за ваксинация

САЩ са една от страните, които ваксинират най-много и не е странно да виждате хора, които получават ваксина не само на стадиони и в автобуси, но и в супермаркети. Ако отидете в магазин за хранителни продукти, може да намерите опашка от хора, които чакат да бъдат имунизирани между рафтовете с напитки и замразени храни.

Катедралата в Солсбъри, ваксинация в ритъма на органа

В катедралата Солсбъри, Южна Англия, готическата сграда от 13-ти век също се е превърнала във временен център за ваксинация. Ваксинирането на това място е специално изживяване, тъй като можете да слушате органа на живо и да се възхищавате на забележителните витражи, докато получавате ваксината.

Ваксинация в замъка на Дракула

Тези, които идват да посетят замъка Бран, вдъхновението за романа на Брам Стокър „Дракула“, ще могат да вземат сувенир под формата на убождане. Но не от зъбите на вампир, а от ваксина, тъй като властите са създали център за ваксинация замъка. Освен това, всички, които получат дозата там, ще получат сертификат "смелост и отговорност", с обещанието, че ще могат да се върнат след "следващите 100 години", както и безплатна обиколка на стаята за мъчения.

Банкетната зала на Нобеловите лауреати

Парижкият Дисниленд може да отвори на 2 април

Дисниленд в Париж реши да отложи възобновяването на дейността си до 2 април заради влошената епидемиологична обстановка в Европа, се ка...

Всяка година голямата банкетна зала на фондацията за Нобелова награда, е пълна с видни личности от света на политиката, науката, културата и спорта, за да отпразнува тази церемония по награждаването. Днес в залата е разположен център за ваксинация.

Аржентина - в киното

В Аржентина са имали идеята, че за да се оживи времето за чакане на ваксината, няма по-добър начин от това да се направи, докато се гледа филм. Така се създава център за ваксинация в киносалон, където хората се настаняват по местата и след това се ваксинират.

От блясъка на филмовия фестивал в Кан

Въпреки че миналата година известният парад на знаменитостите в Кан не се състоя, червеният килим беше пуснат, но за получаване на ваксини. Мястото, което е домакин на прожекцията на филмите, е напълно преобразено за хора, които са имунизирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Крал Чарлз представи новия си портрет - първи след коронацията

Задържаха и биха опозиционен лидер в Грузия (ВИДЕО)

Заради руската заплаха: Полша инвестира 25 млн. долара в разузнаване

Харков: 17 ранени след удар по 12-етажна сграда, сред тях 2 деца (ВИДЕО)

Крал Чарлз III разкри неочакван страничен ефект от лечението на рак

Бягство от затвора във Франция: Вижте кадри от стрелбата по надзирателите (ВИДЕО)

"Помощник по корабостроенето": Загуби ли Патрушев влиянието си в Кремъл?

Airbnb и подобни на Uber няма да плащат ДДС в Естония

Косатки потопиха ветроходна яхта в Гибралтарския проток

Разпределяне на тежестта между държавите: ЕС прие новия пакт за миграцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа