ЕП към Атина: Европа е с вас!

3568
ЕП към Атина: Европа е с вас!
Германският социалдемократ Мартин Шулц разкритикува "политиката на безкрайни строги икономии"

В борбата с кризата Гърция се опира на сериозната подкрепа на Европа, заяви новият председател на Европейския парламент Мартин Шулц, посрещнат с бурни аплодисменти от членовете на гръцкия парламент, предаде ИТАР-ТАСС.

Шулц, който е на посещение в Гърция, говори тази вечер пред гръцките законодатели. Той подчерта, че Гърция не е сама в борбата си с кризата, макар че й се налага да извършва много болезнени реформи.

Опасност от ефекта на доминото, ако Гърция фалира

Всички се намираме в един и същи кораб, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц при срещата си днес с президента на Г...

"Разбирам трудностите на един политик при вземане на решения, чиито последици може да му струват преизбирането", каза Шулц.

"Вие сте в подобно положение с депутатите от други страни, които поеха задължения в рамките на бюджетите на държавите си за десетки години, като гласуваха за новата поредица от мерки за финансова помощ" за Атина, заяви председателят на Европарламента.

Шулц отбеляза, че Гърция е имала значителен принос за европейската демокрация не само в древността, но и през 20-ти век, имайки предвид борбата на Гърция с нацистката окупация през Втората световна война и свалянето през 1974 година на диктатурата на "черните полковници", което е "отворило пътя за демократизиране на Южна Европа".

Германският социалдемократ разкритикува "политиката на безкрайни строги икономии", която по думите му "поставя Европа на колене". Шулц призова за мерки, които да стимулират икономическия растеж в Гърция с цел да се съживи местната икономика, потисната от четири години на рецесия и от постоянни мерки на строги икономии.

Има вероятност до 36 часа Гърция да бъде обявена във фалит

Има вероятност до 36 часа Гърция да бъде обявена във фалит, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Днес група собственици на гръцки държав...

"Знам, че сте взели много трудни решения и винаги ще бъда до гръцкия народ, затова се радвам, че сега съм тук", каза председателят на ЕП и на днешната си среща с председателя на гръцкия парламент Филипос Пецалникос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа