X
 
 

Габриел: Необходимо е да инвестираме в нови технологии

791 1
photo of Габриел: Необходимо е да инвестираме в нови технологии
Снимка: БГНЕС
Българският еврокомисар Мария Габриел откри четвъртото издание на Конференцията „Цифров живот и дизайн“ в Брюксел. Пред над 300 участници – лидери, цифрови предприемачи, политици, финансисти, журналисти и академична общност - тя представи постигнатото до момента в цифровата област, като очерта и основните предизвикателства, предаде Нова тв. Мария Габриел посочи някои от постиженията в цифровия сектор.

„Гарантирахме свободното движение на нелични данни, опростихме правилата за ДДС и предприехме мерки, чрез които подобрихме бизнес средата и прозрачността. Премахнахме роуминга в ЕС и несправедливото географско блокиране. Благодарение на инициативата WiFi4EU, в която участват над 3400 общини, Европа стана по-близка до гражданите. Инвестиците в цифровия сектор ще продължат да нарастват чрез новата програма „Цифрова Европа“, "Хоризонт Европа" и Mеханизмa за свързване на Европа“, заяви комисарят по цифрова икономика и общество.

Мария Габриел ползвала общинско жилище на аванта, защото по закон е никоя

Ползвала ли е Мария Габриел общински апартамент с 4 пъти по-нисък наем от пазарния - този въпрос вече не стои на дневен ред за КПКОНПИ ...

В дебата си с участниците българският еврокомисар постави въпроса за следващите стъпки за към цифрова трансформация. Според нея, това е възможно, само ако Европа инвестира в своите таланти и развитието на технологиите.

„В основата на този бъдещ успех трябва да стои общият европейски подход, в чийто център е човекът. Необходимо е да подобрим правилата за отговорността и сигурността на цифровите платформи, услуги и продукти. Критично важно е гражданите да знаят как, къде и защо се събират, използват и прехвърлят техните данни“, каза Мария Габриел.

Тя посочи, че инвестициите в технологии изискват да се фокусираме върху изкуствения интелект и данните.

„Изкуственият интелект и големите масиви от данни – това трябва да означава по-добро здравеопазване, по-качествено земеделие, подобряване на управлението на енергийните ресурси. Трябва да дадем отговор и на трудни въпроси, които развитието на изкуствения интелект поставя” – като например въздействието върху пазара на труда", отбеляза комисарят.

Мария Габриел: България става домакин на един от осемте европейски суперкомпютри

На днешното заседание в Люксембург на Съвета на министрите по телекомуникации, българският еврокомисар по цифровата икономика и обществ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители