Германците се спасяват от кризата с готварски книги и Хари Потър

1622
Германците се спасяват от кризата с готварски книги и Хари Потър

Във времето на пандемия, карантини и блокади готварските книги са особено популярни в Германия. Каква друга литература помага на германците да се справят с кризата?

В раздела "Художествена литуратура" на немския онлайн магазин Amazon книгите за Хари Потър остават безспорният бестселър. Миналата седмица шест от десетте най-продавани романи бяха с този известен герой на Дж. К. Роулинг. Хари Потър върши добра работа по време на криза. Има ли нови тенденции? Какво друго купуват сега германците и кои книги не се котират?

Разходки и колоездене

Зодиите, които обожават да четат

Любовта към книгите е нещо изключително важно в съвременния свят. Независимо дали обичате да четете книги в електронен форма,т или сте ...

Кризата с коронавируса промени начина на живот на много хора. Това беше отразено и в това, какви книги се четат сега. "Всъщност пандемията е повлияла на предпочитанията на потребителите", каза говорител на голяма книжарска компания в Хамбург в интервю за агенция ДПА.

Рафт за книги с пътеводители

Повишеното търсене на велосипедни и туристически пътеки в Германия е особено видимо.Сред най-голечмите хитове е обиколката с велосипед из Мюнхен. Броят на продажбите на някои ръководства в Германия се е удвоил или дори е утроил, според базираното в Мюнхен издателство Rother Bergverlag.

Търсене на детски книги и „направи си сам“

Частичното затваряне на училища, отмяната на културни и развлекателни дейности поради блокировки и ограничената възможност за контакти за деца и тийнейджъри също влияят на предпочитанията на книгите. През 2020 г. литературата за деца и юноши е единственият сегмент, в който търговският оборот се е увеличил в сравнение с миналата година. Като цяло тази година обемът на продажбите на книжния пазар е по-нисък от миналата година, но, както отбелязват експертите, търсенето на книги нараства.

Призив: Оставете книжарниците отворени!

"Всички ние от Асоциация „Българска книга“ с голяма тревога и загриженост следим усложняващата се епидемиологична обстановк...

Ограничаването на социалните контакти също принуждава възрастните да прекарват повече време между четири стени. Някой започна да подобрява дома си, някой открива ново хоби. „Популярни теми като„ направи си сам “, креативност, градинарство, готвене, печене, особено печене на хляб, сега са още по-търсени“, казват от базираната в Берлин фирма за продажби на книги Zeitfracht.

Стара готварска книга

Тази тенденция се забелязва и в Мюнхен. "Търсенето се е увеличило в определени сегменти. Започнаха да се купуват повече готварски книги, пътеводители за колоездене и туризъм и политическа литература", казват от книжарската верига Hugendubel. Но пътеводителите до различни страни, различни от Германия, сега са трудни за продажба.

Книги, които да ви помогнат да се разсеете

Друга тенденция е свързана с необходимостта да се развеселите и да се разсеете. „Много от продадените копия са с развлекателно съдържание“, казва Zeitfracht. Има и повече хора, които се опитват като писатели. На платформата за „самиздат” BoD бяха публикувани много повече книги при първото си блокиране през пролетта, отколкото миналата година, като само през април ръстът е 40%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нова ракетна атака: Руснаците поразиха Черкаска област на Украйна

Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие": Унищожават милиони бутилки

Варшава е готова да помогне на Украйна да върне мъжете във военна възраст: Полското военно министерство

Песков като панаирджийска мечка: Весели жената на нарочен за най-корумпиран в Русия (СНИМКА)

Арести в Англия заради смъртта на мигранти

В Русия погребаха Зеленски и Байдън, Скабеева говори с гробовен глас за ракетите ATACMS (ВИДЕО и СНИМКА)

Политическа криза: Испанският премиер мисли за оставка

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа