Германски милиардер инсценира смъртта си и избяга в Москва при младата си любовница? (СНИМКИ)

1587
Германски милиардер инсценира смъртта си и избяга в Москва при младата си любовница? (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Германски милиардер, който изчезна при мистериозни обстоятелства под емблематичния връх Матерхорн в Швейцария преди шест години, е заподозрян, че живее с руска любовница в Москва, твърди разследване, съобщава Daily Mail. Твърди се, че рускинята може да работи за руската вътрешна тайна служба ФСБ.

Германо-американският търговец на дребно Карл-Ериван Хауб, тогава 58-годишен, тренира за състезание по ски алпинизъм, когато изчезва през април 2018г. в Цермат, Швейцария. Бизнесменът милиардер е видян за последно да се изкачва в планината с лифт една сутрин сам - нещо, което треньорът му казва, че е странно за човек, който обикновено е много съзнателен за безопасността и е добре подготвен. Той никога не се е върнал в хотела си. Властите започват шестдневно издирване, при което пет хеликоптера и екипи от алпийски спасители претърсват района, но тялото му така и не е открито.

Хауб, бившият управляващ директор и частен собственик на германския гигант за супермаркети и търговия на дребно Tengelmann Group, е обявен за мъртъв от съд в Кьолн три години по-късно, оставяйки съпруга, две деца и компания от около 75 000 служители. По-малкият му брат Кристиан се закле в съдебна зала през 2021г., че няма индикации, че алпинистът, чието богатство се оценява на £5,2 милиарда, е останал жив.

Още: Депутат от партията на Путин намери смъртта си след падане от прозореца на дома си

В Москва с млада любовница?

Но сега голямо разследване, водено от германския телевизионен оператор RTL, твърди, че е идентифицирало Хауб в Москва - и смята, че магнатът е там с много по-млада любовница на име Вероника Ермилова. Сега Кристиан е обект на разследване от прокуратурата в Кьолн по подозрение, че е давал неверни показания под клетва, съобщава RTL. Кристиан пое контрола върху Tengelmann Group след изчезването на брат си и твърди, че е възложил на служба за сигурност да разследва „слуховете“, че той все още е жив. Неговият адвокат Марк Бинц казва пред германския вестник Die Zeit: „Разбира се, че обвинението няма нищо общо“.

Твърди се, че търговският магнат Хауб, който сега ще бъде на 64 години, е звънял на телефона на Ермилова 13 пъти през трите дни, преди той да изчезне през 2018г., според разследването на RTL и медийното издание Stern. Едното обаждане продължава повече от час, което води до подозрения, че е планирал да фалшифицира смъртта си с помощта на Москва и Ермилова.

Коя е Вероника Ермилова?

Още: За 15 месеца: 40 руски мениджъри и официални лица са загинали при неясни обстоятелства

Разследването установява, че 44-годишната Ермилова е управлявала „незабележима“ агенция за събития в Санкт Петербург, която организира екскурзии за каране на ски, туризъм и катерене за любители на открито, но тя също е заподозряна, че е свързана с руската служба за сигурност ФСБ. Сега пише в LinkedIn, че тя е маркетинг директор в Russian Event, компания за туристически изживявания. Разследване на Tengelmann по-късно разкрива, че животът на Хауб е тясно свързан с Ермилова, за която се смята, че е около двадесет години по-млада от Хауб и е описана като „стройна, атлетична жена с дълга до раменете кафява коса, тъмни очи и открита усмивка“.

Разследващите предположиха, че тя „може да работи за руската вътрешна тайна служба ФСБ“, но подчертаха, че това „не може да бъде доказано“. „Това, което може да се докаже обаче, е, че тя винаги е на едни и същи места по едно и също време с Карл-Ериван Хауб“, се казва в доклада. „През юли 2008 г. и двамата бяха в Москва и Сочи в рамките на няколко дни... През май 2009г. и двамата пътуват в един и същи нощен влак от Москва за Санкт Петербург, в отделни купета. Пътуванията са резервирани по едно и също време и от едно и също лице. „Кратки пътувания на Хауб и Ермилова също се препокриват в Омск (2010), Сочи (2011), Баку (2014) и Москва (2015, 2017).“ Докладът гласи: „Не е ясно защо са се състояли тези предполагаеми срещи. Не звучи като любовна ваканция.“

Бизнес със съмнителни хора

Журналистът от RTL Лив фон Бьотихер спекулира, че изчезването на Хауб в Швейцария и предполагаемите изяви в Русия може да са резултат от сенчести бизнес сделки. „Известно е, че Карл-Ериван Хауб е правил бизнес със съмнителни хора в руската икономика“, твърди тя. „Нашето предположение е, че бизнес с Русия или с руски бизнес партньори може да са вкарали Карл-Ериван в беда на Запад.“ Освен че се е обадил на Ермилова, Хауб се е обадил и на руския банкер Андрей Суздалцев както в Русия, така и в Женева малко преди смъртта му, твърди разследването на RTL и Stern.

Журналистът от RTL също спекулира в интервю за Die Welt, че Хауб може действително да е работил за руснаците. „Той може да е действал като вид агент за влияние на Русия в Германия... Не става дума за агент с широка шапка и тренчкот или Джеймс Бонд, а за влияние върху политиката и икономиката. „(Неговото изчезване дойде) в момент, когато Tengelmann се справяше доста зле… и се разширяваше в Русия с веригата Obi DIY, например.“ Журналистът казва: „Сигурен съм, че не беше инцидент на ски, а инсценирано бягство.“ Точният метод, използван от Хауб за извършване на предполагаемото му бягство, не е известен. Някои смятат, че той е карал ски през Алпите и се е спуснал в Италия, но няма следа от местонахождението му, след като тръгва на солови ски обиколки през април 2018г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Учени: Не давайте смартфон на децата си преди 13-годишна възраст

Зеленски: Членството на Украйна в ЕС е мечта, която скоро ще стане реалност

Великобритания започва проверки на храните от Евросъюза

Заради закона за чуждестранните агенти: Тежки сблъсъци между протестиращи и полиция в Тбилиси (ВИДЕО)

AstraZeneca признала, че ваксината ѝ срещу COVID може да предизвика тромбоза?

Полша официално подаде заявка за приемане на ядрени оръжия на НАТО

Украйна помоли Европа да защити газовите й хранилища от руските атаки

По стъпките на САЩ: Фон дер Лайен не изключва забрана на TikTok в ЕС

Руски депутат предложи да се проверява сексуалната ориентация на кандидатите за чиновници

Три руски военни части са атакувани в Крим, има ранени: Независим руски източник (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа