Испания и Чехия не са съгласни с имигрантските квоти на ЕС

6155
Испания и Чехия не са съгласни с имигрантските квоти на ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Испанското правителство не е съгласно с предложената в сряда от Европейската комисия система на прием на бежанци по квоти, каза министърът на външните работи на страната Хосе Мануел Гарсия Маргальо и Марфил.

Според плана на ЕС, за 2015-2016 г. страните ще приемат 20 000 бежанци. За целта ЕК планира да предостави 50 млн. евро. Според плана на ЕК, най-голямата тежест по прием на бежанци ще падна върху Германия, Франция, Италия и Испания, предаде РИА Новости.

Лондон отказва да участва в плана на ЕС за имигрантските квоти

Великобритания няма да участва никакви планове на Европейския съюз да разселва емигранти и бежанци, използвайки квоти, съобщава агенц...

По думите на испанския министър, Испания вече полага „много повече усилия, отколкото другите държави“ по прием на имигранти и бежанци. Благодарение на миграционната политика на испанското правителство, според Марфил, „имиграцията в Испания през държави като Мавритания, Сенегал и Мароко значително е намаляла“. Министърът припомни, че основният поток от имигранти минава през Либия към Италия.

„Ние смятаме, че трябва да се противодейства на този проблем, това е общоевропейски проблем, проблем на всички. Ние в никакъв случай не отказваме сътрудничество, но трябва да се има предвид какво ние вече правим, товара, който ние носим, пропорционално много по-голям в сравнение с други страни“, каза испанският министър.

Чешката република също потвърди, че иска да помага на бежанците, но на основата на независими решения на своето правителство, а не чрез механизми, определени от Европейския съюз. Това заяви министър-председателят на страната, цитиран от Radio Praha.

Чешкият премиер Бохуслав Соботка реагира негативно на предложението на Европейската комисия за въвеждането на квоти за бежанците и заяви, че Чехия защитава принципите на „здравия разум“.

През 2014 г. България почти винаги е давала статут на пристигналите бежанци

През 2014 година България е издавала най-често положителни решения на първа и последна инстанция в полза на кандидатите за защитен стат...

Против квотите се изказаха и представители на редица европейски държави, сред които Великобритания, Финландия, Полша и Словакия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа