Испания планира нови дефицитни мерки

4271
Испания планира нови дефицитни мерки
Безпокойството около испанските финанси ескалира тази седмица, тласкайки лихвите на испанските ценни книжа към опасно високи нива

Испания в идните дни ще предприеме нови мерки за съкращаване на своя бюджетен дефицит. Това обеща премиерът на страната Мариано Рахой след седмица на вълнения заради финансовата й стабилност, предаде АФП, цитирана от Агенция Фокус.

"В близките дни ще вземем решения за намаляване на нашия публичен дефицит. Искаме да предприемем нови мерки", заяви премиерът в своя реч пред консервативен институт.

Испания може да се нуждае от още помощ

Испанският премиер Мариано Рахой ще установи, че ще е много трудно да избегне молбата за пълно спасяване на страната, въпреки стъпките...

"Ние ще вземем решения за структурни реформи, някои от които ще бъдат особено значителни. Някои от тях ще бъдат взети през юли, някои по-късно", уточни Рахой.

Безпокойството около испанските финанси ескалира тази седмица, тласкайки лихвите на испанските ценни книжа към опасно високи нива. Икономистите виждат това като предупреждение към останалата част от еврозоната на фона на опасенията, че дълговата криза може да се разпространи.

Появиха се сведения, че правителството през следващата седмица ще обяви по-строги бюджетни съкращения в допълнение на тези, приети тази година, целящи икономисване на десетки милиарди евро.

Редактор: Петър Проданов

Рязък спад на безработица в Испания

Броят на безработните в Испания е отбелязал силен спад - с близо 100 000 души, и е достигнал 4,61 милиона през юни, който е трети пор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа