Изцепките на съветник на Джонсън предизвикаха буря на Острова

1997
Изцепките на съветник на Джонсън предизвикаха буря на Острова
Снимка: Getty

От два дни политическият живот на Острова отново ври и кипи, не заради преговори с Брюксел, а заради изказванията на нов съветник на премиера Борис Джонсън. За това свидетелстват британските медии, включително The Times и The Guardian.

Той е едва на 27 години, завършил е Оксфорд. Първоначално нает от ръководителя на кабинета на премиера - Доминик Къмингс. Това е станало още по време на кампанията за Brexit като специалист по "злоупотреби и странности". От скоро младият специалист е и съветник на премиера Джонсън по "специални проекти".

Борис Джонсън – човекът, който направи Brexit възможен

До развода на Великобритания с ЕС се стигна след изглеждащо безкрайно протакане в договаряне на споразумението между двете страни, пери...

Той се казва Андрю Сабиски, описва себе си като "политически анализатор" и от известно време посещава заседанията на правителството.

Негови изказвания и виждания за расата, чернокожите и спорта - карат говорителя на Борис Джонсън да се обяснява вече втори ден по британските медии. В същото време няма политическа сила на Острова, която да не е поискала обяснение за думите му или оставката му.

Ето някои от изцепките и възгледите на Андрю Сабиски през годините:

 - смята, че чернокожите имат по-нисък коефициент на интелигентност или е съгласен с евгениката (*набор от концепции и практики в приложната генетика, целящи подобрение на генетичните качества на група хора. Нейните защитници я разглеждат като приложна наука и биосоциално движение, целящо подобряването на човешките наследствени белези чрез различни форми на вмешателство.) Смята, че чернокожите американци имат по-нисък от средния коефициент на интелигентност от белите и има по-голяма вероятност да имат "интелектуално увреждане". Затова Сабиски предлага да се използва "принудителна контрацепция", за да се предотврати създаването на "постоянна низша класа".

Борис Джонсън събира новия си кабинет след големите рокади

Премиерът на Великобритания Борис Джосън събира новия си кабинет, след като множество министри в него подадоха оставки или бяха освобод...

- В Twitter се върти негов пост, в който се казва:  "Винаги съм казвал, че спортът с жени е по-сходен на параолимпийските игри, отколкото на спорт с мъже".

- Той пише на уебсайта на Къмингс през 2014 г., че за да се спре непланираната бременност във Великобритания, трябва да бъде законно наложена дългосрочната контрацепция. "Един от начините да се преодолеят проблемите с непланираната бременност, създаваща постоянна низша класа, ще бъде законно прилагане на универсално приемане на дългосрочна контрацепция в началото на пубертета".

- В интервю от 2016 г. Сабиски заявява, че се интересува от "модафинил за нарколепсия", който намалява нуждата от сън при здрави хора с 2/3 и потенциално подпомага работата на мозъка. Има обаче изследвания и доказателства, че за тези, които го използват често, се увеличава рискът от синдром Стивънс-Джонсън (животозастрашаващо състояние на кожата). "От обществена гледна точка ползите от това да се дава на всеки модафинил веднъж седмично, вероятно си струва мъртво дете веднъж годишно", обяснява той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Броят на загиналите руски войници в Украйна наближава половин милион

Следващата непосредствена руска цел в Украйна: Нови сигнали (ВИДЕО)

Кулеба: Руснаците съсипаха 50% от енергийната ни система, всяка друга страна на наше място би се справяла по-зле

С дронове: Украйна спря тока в Русия на няколко места

Кръв в Грузия заради полицията: Още един опозиционер пострада сериозно (ВИДЕО)

Русия пак удари Одеса с ракети (ВИДЕО)

Последиците от "руския закон" в Грузия: Жестоки боеве пред парламента (ВИДЕО)

Подпалиха къщата на директора на Rheinmetall: Заради оръжието за Украйна

ATACMS удари руски военен полигон. В Москва се хвалят с пленени западни танкове (ВИДЕО)

Десетки са ранени при инцидент на първомайски парад в Германия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа