Камерън призова Израел и палестинците да реализират принципа на "двете държави"

11740
Камерън призова Израел и палестинците да реализират принципа на "двете държави"
Снимка: Getty Images / Guliver

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън призова лидерите на Израел и палестинците да „осъществят реални стъпки” за реализирането на принципа „две държави за два народа”, предаде ИТАР-ТАСС.

„Смятам, че настъпи момент, когато лидерите на Израел и палестинския народ трябва да осъществят решителни мерки и да поемат някои рискове, за да се достигне до реализацията на принципа „две държави за два народа”, каза Камерън по време на среща с президента на Израел Шимон Перес в Ерусалим.

Решено: Ултраортодоксалните евреи ще служат в израелската армия

Израелският парламент /Кнесета/ прие днес оспорван закон, който ще задължи някои млади ултраортодоксални евреи да служат в армията, п...

На свой ред израелският държавен глава заяви, че в момента „съществува реална възможност или да се установи мир в Близкия изток, или да се взриви целият регион”. „Израел направи избор в полза на мира, основан на компромиса, на принципа „две държави за два народа”, продължи Перес и добави: „Времето става все по-малко, решение трябва да се вземе в следващите седмици”.

Камерън разкритикува „варварската атака” срещу Израел, която се случи в първия ден от неговата визита в страната, пише в. The Daily Telegraph. Бунтовници изстреляха близо 50 ракети от Ивицата Газа към териториите на Южен Израел.

Атаката дойде в деня, когато Камерън заяви пред израелския парламент, че ще предостави солидна подкрепа на еврейската държава в самозащитата й и осъди „жалките” опити на Иран да достави ракети на терористични групи.

„Тези атаки са абсолютно безразборни, насочени към цивилно население. Извършителите демонстрират какви варвари могат да бъдат. Ние трябва да бъдем абсолютно ясни пред международната общност, както и пред всички приятели на Израел и палестинския народ, че пътят към държавността не минава през насилието", заяви Камерън при срещата си с президента Шимон Перес.

Нетаняху: Никакво споразумение, ако палестинците не признаят Израел

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли мирно споразумение с палестинците, ако те не признаят Израел като еврейска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа