Китайският вирус спря влаковете от Италия за Австрия, случаите в Азия се увеличават

6304
Китайският вирус спря влаковете от Италия за Австрия, случаите в Азия се увеличават
Снимка: Getty Images/Guliver

Проблемите с китайския коронавирус COVID-19 започнаха да тормозят сериозно Европа.

След като Италия обяви карантина в 11 населени места в северната област Ломбардия, Австрия спря пътническите влакове, които минават през големия граничен проход Бренер. Съобщението на Австрийската компания за федералните железници беше обявено чрез Twitter, предаде БГНЕС.

МвНР: Не пътувайте до заразените с коронавирус райони в Италия

Във връзка с разпространението на новия коронавирус „Ковид-19“ (COVID-19) в Италия и по-специално Северна Италия от Министе...

"В момента движението на влаковете през Бренер е невъзможно. Причината е официална забрана", заявиха от компанията.

Забраната засяга движението на влакове, пътуващи на дълги разстояния и влаковете между Австрия и Италия до по-нататъшно нареждане на австрийските санитарни власти. Сред влаковете, които не могат да преминат австрийско-италианската граница е и експресният влак Ница-Москва, съобщи ТАСС.

Австрия забрани преминаването на влакове от Италия заради подозрението, че двама пътници в един от тях могат да бъдат заразени с новия коронавирус. В резултат на това двама германски граждани бяха хоспитализирани с висока температура. Тестовете им за новия коронавирус, направени по-късно, се оказаха отрицателни. Останалите пътници напуснаха вагоните и очакваха допълнителни разпореждания на гарата. Операторът на австрийските железници обеща да достави на пътниците - главно австрийски и германски граждани, храна и напитки.

Няколко часа след принудителното спиране, движението беше възобновено. "И в двата случая, свързани с подозрение за заразени с коронавируса пътници, проверките дадоха отрицателен резултат", каза вътрешният министър на Австрия.

Официално, към момента в Италия има 155 души, заразени с китайския вирус. Трима души вече починаха, а 26 са в сериозно състояние.

Южна Корея с "най-висока" степен на опасност от коронавируса

Южна Корея повиши степента си на опасност от новия коронавирус до "най-висока", съобщи президентът Муун Дже-Ин, предаде АФП. Изавление...

Заради промяната в ситуацията, френският здравен министър Оливие Веран каза, че скоро ще се срещне с колеги от ЕС, за да обсъди как да се противодейства на риска от разпространение на коронавирусна епидемия след увеличението на болните в Италия.

Веран е обсъдил ситуацията с ръководителите на министерствата на здравеопазването на Германия и Италия. Нова среща, която ще събере няколко министри на здравеопазването на ЕС, вероятно ще се състои тази седмица.

"Договорихме се за среща, в която ще вземат участие няколко здравни министри от ЕС", каза ръководителят на френското Министерство на здравеопазването. Изявлението му беше излъчено от канала BFMTV.

Министърът посочи, че във Франция ситуацията с коронавируса е "стабилна", не са регистрирани нови случаи на инфекция в страната. "Във Франция няма епидемия ... В болницата има един болен човек. Но особено близо до границите на Франция - в Италия, ситуацията е проблемна, наблюдаваме я с голямо внимание. Полагаме всички усилия да държим ситуацията под контрол", подчерта Веран.

За момента, в Германия няма нови случаи - досега бяха регистрирани 16. Във Великобритания са 13, като четирима от общо 32-ма британци, пътували с японския круизен кораб Diamond Princess, са се разболели от вируса, според британския главен санитарен директор Крис Уити. Заразените са настанени в специални инфекциозни центрове, каза Уити.

75 000 са заразени с коронавирус в Китай, има болни в още 26 страни

Повече от 75 000 души са заразени с коронавирус в Китай, извън държавата са открити случаи на зараза в 26 страни. На фона на разрастващ...

Великобритания евакуира вчера 32 свои и европейски граждани от круизния кораб, който се намира в японското пристанище Йокохама.

Засега Южна Корея е страната извън Китай с най-много случаи на болни. Там има нови 161 случая на заболели от коронавируса, с което заразените там станаха 763 души. За момента има 7 смъртни случая, 7 души са в сериозно състояние, а 17 са излекувани.

В страната се наблюдава бърз скок в броя на заразените след като миналата седмица инфекцията порази много от членовете на религиозна секта в южния град Тегу.

Президентът на Южна Корея увеличи опасността от разпространение на заразата в страната до най-високото "червено" ниво в опит да ускори реакцията на правителството. Правителството удължи ваканциите в детските градини и училищата с една седмица в цялата страна и планира да наложи по-строг двуседмичен мониторинг на пристигащите от Китай.

В световен мащаб заразените са вече 79 558, като 77 345 са в Китай. В провинция Хубей, откъдето тръгна болестта, случаите са 64 482 души, 2495 от които починаха, а 8 853 са в сериозно състояние. 1845 души пък са в критично състояние. Общо досега в цял свят смъртните случаи са 2619.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа