Кличко настоява ЕС да забрани на Янукович достъп до територията си

29345
Кличко настоява ЕС да забрани на Янукович достъп до територията си
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинският политик от опозицията Виталий Кличко призова Европейския съюз да наложи санкции срещу президента Виктор Янукович.

Например – ЕС може да ограничи достъпа на държавния глава Янукович на своя територия, докато не подпише отмяната на оспорваните закони срещу протестите, както и не бъдат освободени задържаните демонстранти.

Законът за амнистията на протестиращи в Украйна не беше приет от опозицията

Опозицията в Украйна отказа да подкрепи гласувания от Върховната рада закон за амнистия на участвалите в антиправителствените протести....

В изявление пред германския вестник „Билд”, Кличко заяви: „Имам усещането, че този човек (Янукович) иска да ни изиграе, и само се опитва да спечели време за себе си и своята мръсна политика. Това обаче ние няма да допуснем. Надяваме се, че Европейският съюз ще наложи санкции срещу Янукович и неговите представители, докато той наистина не подпише и не оттегли своите диктаторски закони”.

В същото време стана ясно, че Янукович има остро респираторно заболяване, което е съпроводено с висока температура, във връзка с което той в момента е в болничен. Това съобщи представителят на президентската администрация по медицинските въпроси Александър Орда, предаде „Корреспондент”.

Вчера президентът посети парламента, където народните избраници едва много късно вечерта успяха да приемат закон за амнистията на митингуващите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа