Лех Валенса: ЕС да се трансформира в нов съюз без Полша и Унгария

12030
Лех Валенса: ЕС да се трансформира в нов съюз без Полша и Унгария
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз трябва да се разпусне и да се създаде нов съюз с Франция и Германия в основата си, без Полша и Унгария. Това заяви в интервю за портала Interia носителят на Нобелова награда за мир и бивш президент на Полша Лех Валенса.

„ЕС, вместо да прави компромис с Полша, трябва да се разпадне и за няколко минути да създаде нова общност, базирана на Германия и Франция, но без Полша и Унгария“, каза той.

Лех Валенса: Ако и ние започнем да играем бокс, Путин ще бъде смачкан

Проблемът е в това, че трябва да се уговорим с Владимир Путин как ще водим борбата. Ако се води както той предлага, ако ще използва тан...

Валенса изрази съжаление, че неговото мнение по този въпрос не е взето под внимание. „Ако искаме да се присъединим към нов съюз, тогава на входа, освен права, ще трябва да приемем задължения. И да ги поставим така, че триковете, които се случват днес, вече да не се повтарят, " той каза.

Думите му идват в контекста на изказванията на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, че Полша ще получи парите от пакета за възстановяване на икономиката си в размер на 35,4 млрд. евро след края на кризата само ако проведе реформи в областта на върховенството на закона.

Полша ще получи парите от пакета за възстановяване на икономиката си в размер на 35,4 млрд. евро след края на кризата, само ако проведе реформи в областта на върховенството на закона. това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен,
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/ek-evrosredstva-za-polsha-samo-sled-reforma-vyv-vyrhovenstvoto-na-zakona-news_1762558.html © Actualno.coПолша ще получи парите от пакета за възстановяване на икономиката си в размер на 35,4 млрд. евро след края на кризата, само ако проведе реформи в областта на върховенството на закона. това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен,

Според Валенса одобрението от Европейската комисия на национален план за възстановяване на Полша би било грешка. "В края на краищата, тези пари ще бъдат пропилени и откраднати. Без върховенство на закона няма смисъл да дарявате милиарди евро за нищо", каза той.

След пандемията ЕС отпусна средства на страните от общността за икономическо възстановяване. Планът за Полша бе блокиран заради съдебната реформа, чрез която правителството смяташе да се меси в работата на съдебната власт - това ставаше със създаване на дисциплинарна камара на Върховния съд и намеса в избора на съдиите.

Полша: Ще помогнем на Швеция и Финландия, ако бъдат нападнати преди присъединяването им към НАТО

Полша ще помогне на Швеция и Финландия в случай на нападение на тяхна територия преди присъединяването им към НАТО, каза в четвъртък пр...

През октомври 2021 г. Съдът на ЕС наложи глоба от 1 милион евро на ден на Варшава, докато не премахне камарата и не се откаже от промените в съдебната система. Полша се съгласи да отстрани дисциплинарната камара и на 1 юни Еврокомисията одобри план на стойност 35,4 милиарда евро за икономическо възстановяване на Варшава след пандемията. Очаква се до месец Брюксел да започне отпускането пари за страната.

Полската опозиция обаче смята, че властта продължава да нарушава върховенството на закона и не трябва да получава европейски пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Мъж заплашва да се самовзриви в иранското консулство в Париж: Районът е отцепен (ВИДЕО)

"Брекзит" за младите да отпадне: Идея на Европейската комисия

1000 дронове годишно: Германски производител открива още един завод в Украйна

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Колкото и да се смеете, руският танк-костенурка се доказа добре на фронта: BILD (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕС призова Грузия да не приема закона за чуждестранните агенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа