Лондонският кмет сравни Brexit с бягство от затворa

2053
Лондонският кмет сравни Brexit с бягство от затворa
Снимка: Getty Images

Популярният кмет на Лондон Борис Джонсън засили своята реториката в дебата за това дали Великобритания трябва да напусне ЕС или да остане член, оприличавайки излизането от съюза с бягство от затвора.

Можем да оприличим положението като тъмничар, който случайно е оставил вратата на затвора отворена и хората могат да видят огряната от слънцето земя отвън, зави Джонсън в неделно интервю за BBC. Той добави, че би било "прекрасно" напускането на единния европейски блок и че в този случай от британския бизнес ще бъде вдигнат огромен товар.

Guardian: Великобритания я чакат 10 години нестабилност, ако напусне ЕС

Автомобилната промишленост, селското стопанство, финансовите услуги и животът на милиони британци, които живеят в Европа, ще бъдат засе...

Застъпниците на идеята за напускане на ЕС (т.нар. Brexit) твърдят, че скъпите регулации в Европейския съюз са вредни за британски фирми.

Коментарите на Борси Джонсън идват на фона на увеличаване на триенето между политиците, които настояват Великобритания да остане член на съюза, като британският премиер Дейвид Камерън и тези, като Джонсън, които водят активна кампания за излизане от ЕС, предаде БНР.

Според редица политици, икономисти и анализатори от и извън Обединеното кралство обаче, ако на ключовия референдум на 23-ти юни британците гласуват за излизане на страната от съюза, това ще има огромни икономически и политически последици не само за втората по големина икономика в Европа, но и за целия Европейски съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com