Guardian: Великобритания я чакат 10 години нестабилност, ако напусне ЕС

2452
Guardian: Великобритания я чакат 10 години нестабилност, ако напусне ЕС
Снимка: Gettyimages

Автомобилната промишленост, селското стопанство, финансовите услуги и животът на милиони британци, които живеят в Европа, ще бъдат засегнати, а на Великобритания ще бъдат нужни 10 години, за да се справи с последиците, ако реши да излезе от ЕС, съобщава The Guardian, като се позовава на анализ на правителството.

В документа се посочва, че финансовите пазари, инвестициите и стойността на лирата ще бъдат засегнати от 10-годишен период на несигурност, ако на референдума на 23 юни британските граждани поискат страната им да се отдели от европейския блок.

Освен това правата на около 2 милиона британци, които работят в ЕС, както и пенсиите им и достъпът им до здравеопазване, вече няма да бъдат гарантирани.

Седмица след като шестима от неговите министри в кабинета обявиха, че ще водят кампания срещу него в референдума за ЕС, Дейвид Камерън предупрежди обществеността за рисковете, свързани с напускането на ЕС. Той призова активистите за излизане от Съюза да посочат вида на търговските отношения, които Великобритания би имала извън ЕС, и настоя те да определят как конкретно ще си сътрудничи Великобритания с други страни в борбата с тероризма, писа преди дни The Telegraph.

Финансовите министри на Г-20 поискаха Великобритания да остане в ЕС

На срещата си в Шанхай министрите на финансите на Г-20 дадоха единодушната си подкрепа на британското правителство, разтревожени от шок...

В призив към избирателите британският премиер заяви, че бъдещето на работните места, разходите за живот и семейните финанси е изложено на риск на референдума на 23 юни.

„На 23 юни нищо по-малко от бъдещето на нашата страна не е заложено на карта“, каза Камерън.

"Ако гласувате за оставане в Европа, аз мога ясно да опиша това, за което гласувате. Нашите търговски връзки с една реформирана Европа и останалата част от света ще нараснат, ние ще продължим да работим с нашите съседи, за да направим страната ни по-безопасна", гласи обръщението на премиера към избирателите.

"Няма съмнение в съзнанието ми, че единственото сигурно при излизането е несигурността, че напускането на Европа е изпълнено с риск. Риск за икономиката ни, защото разместването може да се окаже натиск върху паунда, за лихвените проценти и за растежа. Риск за нашето сътрудничество по въпросите на престъпността и сигурността. С толкова много пропуски в опцията за „излизане“, изборът между голямото неизвестно и по-голяма Великобритания е само един. Вотът за напускане е рискът на века. А на масата би било заложено бъдещето на нашите деца, ако хвърлим заровете", отбеляза Камерън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа