Мартин Шулц се оттегля от ЕП, става политик в Германия

692
Мартин Шулц се оттегля от ЕП, става политик в Германия
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви вчера, че ще се оттегли от поста си и ще се завърне в политиката в родната си Германия, предаде ДПА.

Шулц, който е член на Германската социалдемократическа партия, заяви това в ефира на телевизия А Ер Де и каза, че ще даде повече подробности днес в Брюксел.

Припомняме, че той бе назначен начело на ЕП след изборите през 2014 г. с уговорката, че мандатът му ще бъде две и половина години (половината от мандата на ЕП). Този срок изтича.

Шулц: Ако Турция отново въведе смъртното наказание, преговорите за ЕС приключват

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц вижда връщането на смъртното наказание в Турция като червена линия за членството на ...

Германският в. "Зюддойче цайтунг" съобщи, че Шулц ще оглави листата на партията си в провинция Северен Рейн-Вестфалия на парламентарните избори в края на 2017 г.

Шулц е смятан за възможна алтернатива на сегашния министър на икономиката Зигмар Габриел, който е и заместник-канцлер на Ангела Меркел.

Той може да се окаже и кандидат за поста външен министър, който ще бъде овакантен през февруари, ако сегашният му титуляр Франк-Валтер Щайнмайер стане президент, както се очаква.

ГСДП ще обяви кандидата си за канцлер през януари. Ангела Меркел ще бъде кандидатът на другата партия в коалиционното правителство, Християндемократическия съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа