Медиен скандал разтърси Острова

8087
Медиен скандал разтърси Острова

Медийна криза пламна във Великобритания.

Генералният директор на Би Би Си подаде оставка, след като стана ясно, че медията погрешно е замесила британски политик в скандал за сексуално насилие над деца, съобщи АФП.

Меркел предупреди Великобритания да не напуска ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди Великобритания да не излиза от Европейския съюз, съобщиха осведомителните агенции, цитир...

Корпорацията потъна в най-дълбоката криза в историята си след оттеглянето на  Джордж Ентуисъл, само след 54 дни на тази позиция, коментира „Обзървър”.

 

Ентуисъл падна в собствения си капан, след като кризата ескалира след потвърждението в петък, че Би Би Си е замесила погрешно лорд Макълпайн, бивш високопоставен политик от редиците на консерваторите, в скандал с педофилия. Това е вторият скандал, който нанася удар на „Нюзнайт” през последните седмици.

В извънредно излъчване пред централата на телевизията в Лондон той посочи, че чувства, че оставката е единствената „благородна” постъпка. 

Британците не искат в ЕС

Британците биха гласували в полза на излизане на страната им от Европейския съюз в случай на референдум по въпроса, показва изследван...

Ентуисъл заяви, че е взел решение да се оттегли „в светлината на факта, че като генерален директор и главен редактор носи отговорност за цялото съдържание”. Той поясни, че той не е гледал предаването преди то да излезе в ефир.

В програмата „Нюзуик” беше излъчено интервю с възпитаник на социален дом в Уелс, който твърди, че през 70-те и 80-те години на миналия век е бил подлаган на сексуално насилие. Той разказа в ефира на медията, че един от насилниците е бил високопоставен политик от Консервативната партия.

Депутати от британската Палата на общините заявиха, че Би Би Си трябва да бъде по-предпазлива в проверката на фактите, за да не загуби доверие от страна обществото.

Депутатът сега планира да съди опозорилите го лица.

1500 ръководители и мениджъри бягат от Великобритания всяка седмица

Всяка седмица от Великобритания „в търсене на по-добър живот" бягат по 1500 ръководители и мениджъри, съобщават днес местните ме...

Редактор: М. Дачева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com