Британците не искат в ЕС

4912
Британците не искат в ЕС

Британците биха гласували в полза на излизане на страната им от Европейския съюз в случай на референдум по въпроса, показва изследване на института YouGov, който потвърждава преобладаващия евроскептицизъм във Великобритания, предаде БГНЕС.

Ако имат право да избират дали страната им да остане в ЕС или да излезе от него, 49% от британците казват, че ще гласуват за излизане от Евросъюза, а 28% биха се произнесли за оставане. 17% не са решили. Същото изследване, осъществено в Германия от същия институт за същия период, дава диаметрално противоположни резултати. 57% от анкетираните германци подкрепят оставане на страната им в ЕС, 25% призовават за излизане, а 9% не са решили.

Във Франция 43% искат оставане на страната им в ЕС, 32% искат тя да го напусне, а 10% не са решили. Становищата на хората в отделните страни не са толкова различни относно европейските перспективи, като жителите и на трите държави виждат нещата в черни краски. Най-песимистично настроени са французите (66%), следвани от британците (65%) и германците (54%).

"Сериозното разминаване в настроенията на британци и германци относно принадлежността на страните им към ЕС подчертава мащаба на предизвикателството, пред което са изправени Дейвид Камерън и Ангела Меркел. Те трябва да опитат да се споразумеят за европейския бюджет" на срещата на върха на ЕС в Брюксел на 23 и 24 ноември, заяви Джо Туиман, директор на отдел "Политически и социални изследвания" на YouGov.

Анкетата е осъществена сред 1637 британци, 1031 французи и 1018 германци между 19 и 28 октомври.

Редактор: Десислава Ушатова

Меркел предупреди Великобритания да не напуска ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди Великобритания да не излиза от Европейския съюз, съобщиха осведомителните агенции, цитир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com