Меркел: ЕС ще помогне на Балканите и Унгария за имигрантите

6011
Меркел: ЕС ще помогне на Балканите и Унгария за имигрантите

ЕС ще помогне на Балканите и Унгария да се справят с мигрантския поток. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на визита в Белград, предаде AFP.

„Италия и Гърция бяха първият избор на мигрантите, но през юни и юли ситуацията се имени значително, имигрантите все по-често се опитват да минат пред балканските страни, затова ние ще помогнем на тези държави“, заяви Меркел след среща със сръбския премиер Александър Вучич.

Бежанците по света са вече повече, отколкото през Втората световна война

Над 50 милиона са бежанците в настоящия момент, заяви върховният комисар на ООН за бежанците. Това число се увеличава с всяка изминала ...

Германският канцлер заяви, че Унгария и Сърбия са потърпевши от настоящата система за кандидатстване на убежище, която „не функционира добре“.

Меркел увери, че вътрешните министри от ЕС търсят решение на проблема.

На 26 юни председателят на Европейския съвет Доналд Туск обеща да вземе предвид тежестта за България и Унгария, които вече трябва да се справят с голям брой имигранти. Съветът потвърди, че двете страни ще имат символична роля при разпределянето на бежанците.

Частичното облекчаване на Унгария и България от задължението предизвика противоречиви реакции сред страните от ЕС, предимно по политически причини, свързани с унгарския премиер Виктор Орбан. Той често е критикуван за крайнодясната си позиция по въпроса за имиграцията и за малкото политически бежанци, които страна му приема.

Македония и Сърбия са обвинени в лошо отношение към бежанците

Международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" обвини Македония и Сърбия в лошо отношение към незаконните имигранти, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com