Непрофесионални методи на руската армия: Ето какво казват британските тайни служби

2698
Непрофесионални методи на руската армия: Ето какво казват британските тайни служби
Снимка: принтскрийн/YouTube

Британските тайни служби смятат, че несигурното складиране на муниции създава големи рискове за руските войски в Украйна. Лондон се позовава на украинската атака срещу руска военна база в Макеевка в региона на Донецк, където според руските данни са били убити 89 военнослужещи в новогодишната нощ.

Според украински източници броят на жертвите е значително по-висок. От Украйна говорят за 400 загинали и 300 ранени. Британците смятат, че е реалистично в близост до сградите, в които са били настанени руските войници, да е имало склад за муниции, поради което след обстрелването му са се чували допълнителни експлозии.

"Непрофесионални методи"

Рублата продължава да пада, търговията е вяла

Руската рубла продължи да губи от стойността си в днешната търговия под натиска на спадащите цени на петрола и сред вяла търговия порад...

Още преди началото на войната в Украйна се носела лошата слава на руската армия, че не обезопасява добре складовете си за муниции, твърдят от Лондон. Случаят в Макеевка показвал и това, че „подобни непрофесионални методи за складиране“ могат да доведат до голям брой човешки жертви.

Британското министерство на отбраната от началото на войната в Украйна публикува ежедневни съобщения за развоя на военните действия, като се позовава на тайните си служби. Москва пък обвинява Лондон, че води дезинформационна кампания срещу Русия.

От Москва обясняват големия брой загинали в Макеевка с различни други фактори, като се опитват да прехвърлят вината за това дори на самите загинали войници. Според една от официалните версии войниците били организирали шумно пиянско тържество по повод посрещането на новата година, в резултат на което се превърнали в лесна мишена и попаднали под ракетен обстрел.

Страхлива лъжа, с която се прикрива вината на Путин

Природата в Украйна страда заради Путин: Щетите вече са за милиарди

35,3 млрд. долара са щетите от екологично естество за Украйна заради руската инвазия в страната и най-вече постоянните руски обстрели. ...

Наблюдателят на ДВ Иван Преображенский коментира това като "страхлива лъжа, с която се прикрива вината на Путин". Според него военнослужещите в Макеевка не са имали шансове да оцелеят. Първо защото командването е настанило току-що пристигнали нови мобилизирани в общо здание и то само на няколко километра от огневата линия на фронта – тоест в обсега на украинската артилерия, и второ – защото е складирало там въоръжения и муниции.

Украинският президент Володимир Зеленски в това време призова Запада да подсили украинската отбрана. „Украйна се подготвя за следващата мобилизационна вълна на терористичната държава Русия и трябва да е добре защитена“, каза той във видеопослание от Киев. „Русия ще мобилизира нови резервисти, които изпраща на смърт, затова Украйна трябва да мобилизира цивилизования свят“, каза Зеленски.

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кристалина Георгиева: Изкуственият интелект ще удари трудовия пазар като цунами

Михаел Рот: Европейската история в момента се пише в Тбилиси (ВИДЕО)

Фон дер Лайен: Не изключвам споразумение с Европейските консерватори и реформисти

Нещо важно за приемането на еврото в България през 2025 г

Мемоарите на Меркел излизат през ноември

Сърбия ще изпрати свой посланик в Киев за първи път след руската инвазия

Крал Чарлз удостои сина си Уилям с висше военно звание

ЕС удължи режима на свободна търговия с Украйна, но с предпазни механизми

Лавров: Чакаме Запада на бойното поле (ВИДЕО)

Взривни устройства в хипермаркети и кафене: Осуетени са атентати в Киев, поръчани от Москва (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа