Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

10129
Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)
Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/украински генщаб

"Никой, също и Централна и Източна Европа, не е сериозен относно заявеното, че "трябва да победим Русия в Украйна, така че да не се налага да се бием с нея на наша земя след няколко години". Ако бяхме сериозни за това, повече от половината от нашите разходи за отбрана щяха да отиват в Украйна. Вместо това се въоръжаваме за деня, в който Русия победи Украйна и ни нападне. Нещо, което няма да трябва да правим, ако руската армия бъде победена и унищожена в Украйна. Всичко, което трябва да инвестираме в нашата сигурност, е надежден противоядрен чадър, защото това е единственото възпиращо средство, от което ние, като страни от НАТО, се нуждаем срещу Русия. Кой сериозно иска да води конвенционална война на изтощение с танкове и артилерия (в продължение на десетилетия?!), ако Русия нападне някоя от балтийските страни? Това са пълни и пълни глупости". Тези силни думи написа в профила си в Twitter политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке.

Припомняме, че неколкократно естонският премиер Кая Калас призова членовете на НАТО да отделят 0,25% от своя БВП за директна военна помощ за Украйна и няма особена реакция на този призив: Русия обяви за издирване естонския премиер Кая Калас

Рьопке е още по-критичен в следваща публикация: "Дори правим обратното (на това Русия да бъде победена в Украйна). Чрез Естония, която купува HIMARS, и Литва, която разполага с германска танкова бригада, ние даваме на Русия ясен сигнал, че атака срещу тези страни няма да доведе до нищо друго освен до това, което вече прави в Украйна. Някой наистина ли мисли, че Русия се страхува от конвенционална война за балтийските държави?! Често срещано клоунско мислене! Вместо това за Русия трябва да е абсолютно ясно, че в деня, в който щурмува Латвия, Москва ще спре да съществува. Така предотвратявате война между Русия и НАТО. Поне това е предотвратило война в продължение на много десетилетия - докато престанем да сме убедени в собствената си, перфектно работеща отбранителна стратегия (на ядрена основа)".

Войната в Украйна: Развитие на бойните действия

Според официалната сводка на украинския генщаб, интензивността на боевете почти не се променя. За последните 24 часа има 60 бойни сблъсъка по целия фронт. Най-горещо по традиция е Новопавловското направление (на запад от Маринка – селата Новомихайловка, Григоровка и Красногоровка), където по украински данни има 27 отбити руски пехотни атаки. На второ място е направлението на запад от Авдеевка – 14 отбити руски пехотни атаки, посочени като места на боеве са Невелско (15 километра югозападно от Авдеевка) – Семьоновка (15-тина километра западно от Авдеевка) – Бердичи (7-9 километра северозападно от Авдеевка). Отново, в Купянското направление е тихо – този път няма дори една руска пехотна атака там, в Лиманското направление също има снижаване на руската активност - 5 отбити руски пехотни атаки, при Билохоровка и Терно (10-15 километра западно от град Кремена).

(КАРТА) В Новомихайловка има руски напредък от юг, като по украински данни този напредък е позволил обединение с руските части, атакуващи селото от изток. Все още обаче руснаците не са превзели изцяло селото, но има геолокализирани видеокадри на украински обстрел с касетъчни боеприпаси по руски части в центъра на Новомихайловка. В сутрешния си обзор руският пропагандист и военен блогър Семьон Пегов пише за напредък точно в Новомихайловка и окуражава как руснаците имали „тактически успехи“ в подстъпите на Красногоровка. Показателно обаче е, че украинският генщаб изобщо не посочва Красногоровка като точка на боеве за последното денонощие т.е. там украинската позиция е твърда: Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

(КАРТА) В направлението на запад от Авдеевка непосредствената основна руска цел е превземат полетата източно от Семьоновка и да пробият западно от Орловка през украинските защитни позиции при водоемите там, които са естествен терен, подпомагащ защитата. Пегов признава, че украинците контраатакуват в този район, за да не позволят руски напредък към Уманско и Яснобродовка откъм Тоненко. Украински контраатаки има и откъм Семьоновка, добавя руският пропагандист, който твърди, че при Бердичи има руски напредък. За Бердичи същото казва и популярният руски военен телеграм канал "Рибар", създаден от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук – с уточнение, че там руснаците атакуват с бронирана техника:

(КАРТА) И двата руски източника пишат оптимистично за руснаците относно направлението в Бахмут, макар че Пегов признава, че в Ивановско (5-6 километра запад-югозапад от Бахмут) имало украинска контраатака, но твърди, че тя била отблъсната. "Рибар" настоява, че руснаците продължават на север и запад от Ивановско, към микрорайон "Канал" - т.е. към канала "Северски Донец – Донбас". Русия твърди от 23 март насам, че е превзела Ивановско и още няма геолокализирани видеокадри, които да го потвърждават - политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке казва и прилага КАРТА, че има геолокализирани видеокадри как руснаците обстрелват украински позиции в центъра на Ивановско т.е. селището не е превзето от руската армия: Русия се похвали с ново превзето село, при Бахмут (ВИДЕО). И двата руски източника отбелязват успехи за руската армия в центъра на село Богдановка, 5-6 километра северозападно от Бахмут – превзети били някои украински позиции. На фона на тези силни заявления, украинският генщаб отчита слаба руска активност за последните 24 часа – 4 отбити руски пехотни атаки при Ивановско и Андреевка (10 километра юг-югозапад от Бахмут). По украински данни, боевете в Ивановско са в центъра на селото, като украинските и руските позиции са на около 50 метра едни от други.

Съгласно официалната сводка на украинските ВВС, тази нощ Русия е изстреляла 28 дрона клас "Шахед" по цели в Украйна, основно Южна Украйна. Изстреляни са и 3 ракети Х-22, една Х-31 и една С-300. Свалени са 26 дрона и нито една ракета.

ОЩЕ: Украйна вдига оборотите в оръжейното производство, готви се за руска офанзива (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Как ще се развие войната: Украйна иска Patriot, но засега Гърция и Испания не дават

Русия продължава да пробива на запад от Авдеевка (ВИДЕО)

Германски изтребители прехванаха руски Ил-20 над Балтийско море, Полша два пъти вдига самолетите си заради руски атаки

Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО)

Русия стреля с "Кинжал" и пак удари украински ТЕЦ-ове

Какво следва: Крал Чарлз III с ограничени публични изяви по време на лечението си

Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа