Петицията за импийчмънт на Янукович е подписана от 100 000 души

23131
Петицията за импийчмънт на Янукович е подписана от 100 000 души
Снимка: Getty Images / Guliver

Към настоящия момент петицията за импийчмънт на украинския президент Виктор Янукович е подписана от 100 000 души, предаде РИА Новости.

Искането идва в отговор на отказа на Янукович и неговото правителство да подпишат споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз.

ЕС няма да смекчи изискванията към Украйна

Страни от ЕС няма да смекчат изискванията си към Украйна, за да подпише споразумение за асоцииране, заяви пред ИТАР - ТАСС високопост...

Украинската опозиция вече по иска оставката на Виктор Янукович.

„Това е първата ни задача. Украинският народ ще поиска оставката на президента Янукович, за да се проведат президентски избори не през 2015 година, а по-рано. Ще внесем в парламента проектозакон за импийчмънт на президента”, заяви лидерът на украинската опозиционна партия „Баткивщина” Арсении Янцюк пред няколко хиляди души на площад „Независимост” в Киев.

Десетки протестиращи бяха ранени в украинската столица Киев през изминалата нощ, когато полицията разпръсна демонстрациите.

„Десетки пострадали, десетки арестувани. Украйна не е виждала нещо подобно преди”, коментира опозиционният политик Андрий Шевченко в социалната мрежа Twitter.

ЕС подписа споразумения с Грузия и Молдова, но без Украйна

ЕС подписа тази сутрин две споразумения за асоцииране с Грузия и Модлова, но не и с Украйна - основната страна от бившия съветски бло...

Протестите в Украйна пламнаха след решението на правителството да спре подготовката по Споразумението за асоцииране към ЕС.

Смята се, че отклоняването на украинските власти от проевропейския курс е дължи на силен натиск от Русия. По-рано информиран източник съобщи, че руският президент Владимир Путин е отправил лични заплахи към украинския си колега по време на последните им две срещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа