САЩ и КНДР са разочаровани взаимно

16249
САЩ и КНДР са разочаровани взаимно
Снимка: Getty Images / Guliver

САЩ осъдиха в неделя вечерта отменянето от страна на Северна Корея на планираното посещение на специален пратеник на САЩ, който трябваше да работи за освобождаването на американския гражданин, Кенет Бей, осъден в Пхенян за антидържавна дейност през ноември 2012 година.

В същото време Северна Корея изрази разочарование от решимостта на САЩ и Южна Корея да проведат големите военни учения, планирани като подготовка срещу военно нахлуване на Севера.

Бей е служител в туризма и бе арестуван през ноември 2012 г. Според Пхенян той бил войнствен християнин евангелист. Осъден е на 15 години трудов лагер по обвинение, че искал да свали правителството.

По традиция междудържавната температура се повишава на Корейския полуостров известно време преди ежегодните маневри между САЩ и Южна Корея, които Пхенян осъжда като подготовка за инвазия на север.

Миналата година бе белязана от особено силни напрежения. Тогава КНДР заплаши, че ще извърши превантивни ядрени стрелби, докато американските ядрени бомбардировачи провеждаха учения над полуострова.

 

Хенри Кисинджър: Путин вижда в Киев това, което ние искаме да направим в Москва

"Владимир Путин вижда в украинските събития генерална репетиция на онова, което ние бихме искали да направим в Москва". Това каза бивши...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа