Шофьорът на взривената кола с бг регистрация във Виена е убит с 3 куршума

20179
Шофьорът на взривената кола с бг регистрация във Виена е убит с 3 куршума

Тази събота автомобил с българска регистрация бе взривен с ръчна граната във Виена. При инцидента загинаха двама души.

След аутопсията на двете жертви - австриецът от босненски произход Златко Новакович (45) и германецът Хорст Валдемар В. бе установено, че още преди взрива Златко е бил мъртъв - застрелян с три куршума - два в главата и един в гърдите, а 57-годишният бивш военен от бившата ГДР бил ранен с един куршум в гърдите. Експлозията на ръчната граната откъснала едната му ръка, а 20 минути по-късно той починал в болницата. Полицията успяла да разкрие, че Хорст Валдемар имал регистрирана фирма заедно със Златко в Мондзее, а във Виена притежавал магазин на съседната улица - в близост до мястото в квартал Отакрингер, където двамата загинаха.

Виена - най-доброто място за живот за младите

Виена, столицата на Австрия, оглави Топ 10 на най-добрите места за живеене за млади хора, показва класация на американския онлайн порта...

Разследващият екип разглежда версията, дали германецът не е фактическият убиец на Златко, след което е направил опит да се самоубие зрелищно. Но засега тя е само версия и не се потвърждава от събраните веществени доказателства. Защото ако това е вярно, трудно може да се обясни как така гилзите са се оказали на няколко метра от джипа. Говорителят на полицията Томас Кайблингер съобщи, че в момента автомобилът е изпратен за щателен оглед, за да бъдат открити следи от пистолет, който би могъл да се е врязал в арматурното табло или в секцията с двигателя в резултат на взривната вълна. Едва тогава може да се тръгне по следата за конфликт между двамата, тъй като около колата не е открито огнестрелно оръжие. Единственият свидетел, който чул експлозията в 02.47 ч. в събота сутринта дал показания, според които той е чул само взрива, като преди това не е чул никакви изстрели. Което означава, че Златко е бил застрелян с пистолет със заглушител. Но засега полицията разследва двойно убийство.

Все още не са готови пробите от 12-те 10-литрови туби, които бяха открити в багажника на БМВ-то. Ако бъдат открити съмнителни вещества, пренасяни в тези туби - като например течни перкурсури за производство на синстетични наркотици, подозренията за мафиотско разчистване на сметки ще получи сигурно потвърждение. 

Общинският съветник от Социалдемократическата партия на Австрия отговарял за две важни комисии - за питейната вода и канализацията и за лова. Освен това той имал спедиторска фирма за внос на зеленчуци от Испания, но поддържал офис и в България, пише Преса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа