Ситуацията в Донецк е спокойна след обявеното примирие

12453
Ситуацията в Донецк е спокойна след обявеното примирие
Снимка: Getty Images/Guliver

 

Ситуацията в Донецк - бастионът на проруските сепаратисти, е спокойна след влизането в сила на примирието между тях и властите в Киев в 18 ч. в петък(15 ч. по Гринуич), предаде АФП.

Сутринта се чуваха периодични експлозии, но журналист на агенцията съобщава, че не е чувал експлозии или изстрели след 18 ч.

В Украйна подписаха споразумение за примирие

По време на преговорите на контактната група между представителите на Украйна и самопровъзгласените ДНР и ЛНР, с участието на ОССЕ, е п...

Малко след като влезе в сила прекратяването на огъня центърът на града, който беше сцена на активни сблъсъци от април, почти се изпразни и на площад "Ленин" се възцари спокойствие. Край гарата и летището, където се водеха интензивни престрелки, се е установило пълно затишие.

Благодарение на възстановяването на електроснабдяването на водните станции в големи части на града се е появила вода. В някои райони - като Куйбишевския, вода още няма, което е свързано със запушването на водопроводи. Там вода се доставя, чрез пожарни камиони, информира "Фокус", позовавайки се на Интерфакс.

В стратегическото пристанище Мариупол на Азовско море също не са чути никакви експлозии или изстрели след 18 ч. На контролните постове на входа на града все още има украински войници, но те не изглеждат притеснени, съобщава БТА.

 

Премиерът на Украйна: Русия е терористична държава

Украинският премиер Арсений Яценюк окачестви днес Русия като "терористична държава", която носи цялата вина за конфликта в източните ра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа