Словения е поръчала бодлива тел за границата си с Хърватия

4784
Словения е поръчала бодлива тел за границата си с Хърватия
Снимка: Getty Images/Guliver

Словения е поръчала огромно количество бодлива тел, предназначена за поставяне на границата със съседна Хърватия, която трябва да спре мигрантската вълна към страната.

Това пише в днешния си брой авторитетното словенско издание „Дело“ на първа страница, предаде БГНЕС.

Водещият вестник в Любляна се позовава на собствени източници и подчертава, че правителството не желае да потвърди или да отрече тази информация. Бодливата тел е поръчана от Полша и трябва да пристигне през следващите няколко дни в Словения.

На въпрос дали правителството разполага с достоверна информация, че Германия и Австрия в скоро време ще затворят границите си за мигранти, което от своя страна ще означава Словения да постави ограда на шенгенската си граница с Хърватия, премиерът Миро Церар отговори неясно. Въпреки това той повтори, че Словения ще бъде длъжна да реагира самостоятелно, ако мигрантската вълна продължи по неконтролируем начин. Той също така не изключи въвеждането на специални мерки по границата с Хърватия.

„Ако бъдем изправени пред огромна мигрантска вълна, която не можем да контролираме и особено, ако Германия и Австрия ограничат приема, ние ще имаме готовност да поставим и физически заграждения по границата“, каза Церар, но уточни, че това не би означавало пълно затваряне на границата, а само по-добър контрол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com